香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
係咪都係跪喺度話「對唔住呀 係我搞錯咗咗你代理 我自己拎去rma啦 麻煩到你哋真係好唔好意思」
個post都有唔少智者話我咁處理畀人搵笨

問佢咁應該點處理

就淨係識答堅持唔換 自己上去屌云云

想問下有幾多單case打官司嘅賠償多個調解嘅補償方案?

唔申請消委會個基金包底嘅話 小額就算判輸咗對家唔賠 你仲要自己畀錢搵執達吏

執達吏都唔係一定做到嘢 只要佢堅持唔開門就又有得拖

我如果上小額錢債嘅話係咪最多賠返隻牛畀我 自己諗下

一問佢哋當自己遇到咁嘅情況會點處理就全部潛水消失曬
冇人叫打民事告
自己rma 隻牛
拎完隻好牛咪可以上網唱衰香港代理囉
而家代理比左隻牛你你又收左
講野冇咩力水 又搞唔大件事
因為隻牛已經唔係你度
自己rma隻牛咁我點解要買香港行貨?
肯駛錢啊啊 代理同法奧自己唔肯換隻牛咁我咪打官司囉 咁佢而家又肯換?
仲有 當初法奧send 畀消委會嘅email嘅口氣唔係咁樣

如果當初佢嘅email係話見我部電腦一路冇牛用咁慘 「可憐」換一隻畀我你估我會唔會接受?
唔需要理其他人

無論你點樣處理
總會有人唔滿意

冇一個處理方法滿足到所有人
呢度我想講少少

單純正式Email覆消委會.我地唔會起email加入太多感情用語

另外.我起今個Post都從來冇講過"可憐"你

正如我起今個Post所講.我同我同事目的係想解決件事同埋想你快d有電腦用

純粹目的係咁
畀錢係講查案 打官司畀錢我唔介意喎

反正消委會包

仲有上面email法奧寫「高一級」㗎喎
其實都明 不過冇佢哋推post得我自己一個一早沉咗
個post講過唔想事主長時間無牛用
仲唔係想扮可憐事主
其實玩網店
玩到你肯喺論壇公開回覆
我覺得你地已經超出哂應有既服務水平
換咗個牛,解哂釋成件事,其實已經可以close file
可惜人類就係咁得寸進尺
永遠覺得你地要做得更好
個post 去到三十幾頁都仲俾人(啫住)
真係慘
小額邊有律師
港行指明要香港貨要受保
做咁耐電子零件生意嘅法奧竟然唔知
更加唔知要scan sn
係咪即係法奧慣性做法係鳩踢啲客去代理就算撚數
喺連登開唔到post就等含撚
我公司作風做法一向都係幫到就幫

就算唔係樓主呢單

我公司一向好多野都係盡力幫手

唔會話可憐邊個

我地做開知道一樣野係冇人會想部電腦因為壞一樣野等RMA而令到部電腦用唔到兩三個月.
唔係慘唔慘.係冇人會想咁做

我地間中見到有d客壞左電腦要RMA某一樣野.我地見到等好耐.有時我地都會換新俾個客
當然今次情況都再特殊d.因為代理上個邊話佢地搵唔到SN
當然我都再重申.我地當時俾樓主既一定係香港行貨.我上面連入貨單都Post埋出黎
你上面嘅入貨單只證明到你有入過港行貨
證明唔到出貨係港行貨
證明唔到你呢批入貨完全等於你嘅出貨
我地RMA程序分兩種
1.散件
2.砌機

1.散件.頭14日.我地公司自己係會包有壞換全新.14日後交俾代理商進行維修處理
2.
砌機.我地本身包5年
就算你識自己拆件出黎俾代理商都好.都係可以經我地檢查完.交俾我地黎代勞拎俾代理商進行RMA

從來都唔會係你口中講既.一下子"踢哂d客去代理就算"
無sn點證明交返畀你地嘅零件係出自你地?
都話左呢度好多法奧打手,當比智商稅啦

京東買仲有保障囉
我都係見到法奧服務咁好

所以先幫襯佢 放上嚟我完全冇任何得益

反而仲要花時間覆

唔知點解又有人認為係「得寸進尺」
樓主收貨都係有Felton貼紙.全新包裝

我再次重覆.今次呢個情況.係我第一次情況.起賣左幾十一百萬件貨情況下
第一日知?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞