香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
有啲位唔係好明

而家件貨本體&盒應該係有sn number,但代理唔認係香港嘅行貨

理論上法奧都應該要或者有記低件貨嘅sn number,唔係嘅話任何人都可以求其攞啲水貨壞貨去佢度14日換。如果冇做到就抵油2死。

咁如果係咁講嘅話張單有冇寫 SN number都冇乜作用?
我連係嚟自邊個地區都唔知 見到你講先知

買個兩腳插我上美馬好過
大陸競爭大 你唔係玩野啲大陸佬一定好好服務
同埋京東搵官方直營一定無事
你做好自己,咪咁多借口
人地企唔企硬 關客咩事
1)你入庫有對岩SN
証明成批貨係「香港行貨」
2)自己公司張單,件件貨有打印埋SN
有冇諗過大把鋪仲差過法奧
同埋仲有一車車弱智客 天線 hdmi,dp唔識插
唔識超ram等等都入法奧數
正常張收據無serial number
法奧自己都要有內部嘅紀錄(入貨, 出貨出咗邊張單)
唔應該乜柒都無
萬一真係有個西客唔知邊度整件同樣嘅貨返嚟咁點處理?
定係本身就打算唔理3721就踢鳩個客去代理就算?
你百佳個例子唔適用於電子產品類別,誠哥旗下賣電器/電子產品既豐澤都寫到明收貨10日之後有乜問題係搵代理唔關鋪頭事,而搵代理都唔係直接搵間廠,而係搵間廠係呢個地區既售後服務中心,個模式同超級市場嗰啲唔同,同埋老實講你百佳買pack嘢飲擺成個月先飲跟住肚痛跟住去claim百佳百佳阿姐都唔會理你淨係叫你搵翻支嘢飲既客服熱線投訴only
又咁講 其實啲大鋪買電器都有S/N
會唔會考慮加返 以為咪唔會有呢類型事件
張單有SN,可以証明件貨真真正正100%係由2間鋪賣既。
而家就係無SN,講乜無用,係法庭只可以打誠信
都要睇咩事既 如果豐澤賣左件貨無保

你覺得個客會放過個豐澤咩

豐澤高層又點睇件事呢
而家係個客去完代理先知原來自己買咗件唔受保嘅貨
想問下悠二,你哋間舖賣貨會唔會自己都有記返個sn number,唔係點確保件貨喺你哋度賣出?
咪就係羅

乜no都無
咁要單黎做乜?

收據就咁打電腦零件得啦
反正都有事叫你找代理攪店
唔關我事
代理:件貨唔係行貨
法奧:件貨我問代理攞,唔係假貨
樓主:我問法奧買,我冇偷龍轉鳳

即係是但一個講大話啦
我係樓主你就報東張搞大佢
睇下邊個係仆街
po多次

我當初都係搵代理先

代理話水貨之後自己將隻牛送咗去法奧度

話係因為張單寫Faroll個名 其實唔係我搵法奧

反而係Faroll打畀我
合約就係合約
話之你件嘢值$900定$9都應該履行
覺得西嘅賣果陣就咪撚claim有得保
佢而家個態度就係:我睇唔到單據無SN有咩問題
有事去找代理,咪撚煩我
我尊重協議 take咗deal就唔會再深究

但係東張自己嚟搵我問我發生咩事 我都會由我自己角度講我遇到咩事
陰謀論咁講:
就係因為我張單冇Number我可以10件貨,入邊溝兩三件係水貨
啱喇,隊撚死d垃圾代理
fb抽水
員工換貨再貼貼紙?
所以而家既結果就係相當於豐澤高層自己同代理傾完叫做俾咗個解決方案出黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞