香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
平時都覺得你間中有甩漏但服務好好,連登一有出事post你都會盡快回覆
我都幫親過你,有問題你都會解決 ,信你唔會咁樣賣水貨 搞樓主

呢件事我感覺你怨氣好大,幫左樓主吃力不討好 重比佢jer住咁
你個group既人都明顯覺得佢係西客呀 傻9咁
可能你覺得自己好無辜,冇賣水貨
不過你有冇代入下從樓主角度 為左啖氣 搵左n個部門 嬲都好正常姐
但樓主事實上係你呢度買 冇出SN 而導致成件事佢冇得拎住去屌felton
而你都幾明顯唔想得罪代理
咁佢寫一係你賣水,一係代理有問題 都好合理姐
悠二睇你哋啲留言睇到好火,喺谷到走緊

欲知後事請稍移玉步到悠二谷:
https://t.me/+Ar9BxCClJUhmYzg9
我明你意思
所以未開Post前.我同我同事都一直幫緊樓主
有幫樓主同代理商溝通
因為呢件情況.我地都係第一次遇到
正如你所講.代入樓主角度
所以我地都想盡快解決件事.令到樓主又好.定係我地都好
我地都係想盡快解決
所以我地都會幫樓主極力爭取睇下有冇得基於搵唔到隻牛保養情況下.都換左牛先.當然最後.成功爭取到

唔係怕唔怕得罪代理.只係呢件事上面.我冇得直接指證代理
對於三方角度黎講.每邊都可以話係證據不足.包括我自己在內.起部份人角度.就算我Post單.樓主影埋相我俾既係Felton貨.都依然證據不足

咁既情況下.好難話邊一邊岩定錯
而呢樣野.起樓主未開Post前.我地已經知道.呢件事.其實到最後都好難查證到底發生咩事.所以先點解話極力爭取換牛.呢個係我諗到既一個比較好既方法

我同一間代理商要翻面.其實都試過.我唔怕得罪代理.只係要指證一間代理商之前.我都要有好合理既理由去指證佢
樓主: 我信你呀 我冇問題架啦 不過其他人睇路啦
我會屌間代理出貨比舖時都無mark sn
憑咩話個客件貨唔係佢既貨
佢自己record都做唔好, 講咩個客件貨有問題
有法奧單就應該保, 就係咁簡單

你張單有冇sn 唔重要, 因為佢都比貨你時都無mark sn, 一樣可以屈你夾第二啲貨落去
個客包裝相都應該要保, 件貨又唔係哂貴野咁都要攪咁多野出黎
呢啲代理真係摺左佢都WFC
總之.我今個Post都有講.俾d時間我.我會研究下點樣整合SN系統落我公司到
保障自己又好.乜都好
整左無壞.只係俾d時間我
你份垃圾工冇假姐
之前都幫襯過法奧
估唔到原來係咁
加多個
代理:同原廠check完個S/N證實咗樓主件貨唔係香港行貨
原廠:我哋check唔到個S/N係咪香港行貨
油耳海關佢先有用
佢仲個個月買緊貨
你理個epc 傻閪把撚咩
過街老鼠嚟
佢都係推下post啫 我唔介意答多幾次
有假就要用係呢D地方?
其實都係錢黎囉
Freelance,鐘意返幾日就返幾日
搵順豐,都係錢嚟但抵屌好多唔洗煩
點解店舖賣左有問題既貨比客
然後係講到「幫客同代理拆彈」
如果原本件貨係正常貨源個客根本唔駛受依啲麻煩
法奧而家咪提供哂以佢地既位置可以提供到既資料出嚟囉
法奧有入貨單
事主又有影相係有行貨貼紙

而大家亦見到法奧已經盡哂能力幫客換火牛
同事主 代理 消委會 溝通

如果貨源呢個問題唔係出自法奧身上
咁你覺得佢仲可以做啲咩?
小額錢債律乜撚師?
白卡仔唔識就收聲喇
一早知有錯直接賠隻新既唔好講咁多「幫個客」
最多出個聲明話 自己同代理了解緊點解貨源有問題
而且個客買到鬼鼠貨都係追比貨佢個個
依家射個波叫人搞個代理
睇完第1頁,字裡行間睇到樓主想深咬由2
其實佢一早上連登開post應該仲快攪掂,係都要報銷毀會同海關發大黎玩

如果喺法奧買嘢,最好要留意清楚佢哋係咪真係香港行貨
所以我只能夠講幫襯Felton同法奧都要小心
佢話佢哋全部行貨喎
張單又冇寫 佢自己個網寫全部行貨㗎喎
抵你比人屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞