香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
咁係咪每個客買嘢嗰陣時

買完都要去Felton度對一對係咪行貨
你個啲叫選擇咩
所以你都明點小心啦 唔係仲可以點
自己睇下上面回覆,樓主自己都已經問過
真係似你戇鳩鳩咁講嘢冇建設性講
你條柒頭又話十年唔壞 家下壞下

信你果個真係傻 番青山啦
香港代理
我係清楚知道Corsair有得國際RMA的

只係唔忿氣

咁我點解要畀貴啲價錢喺香港買 同埋我今次跪咗只係縱壞咗代理商

原來咁樣話人水貨就可以打發曬啲客走

你都冇辦法追

btw consair
法奧聲稱所有產品都係香港行貨

hmm....好難相信係香港做生意會講到咁死...

再po多次 上面悠二都有親自覆
唔怪得無保
不過我真係做左咁多年 我都係第一次遇到呢種情況

不過想你明白 我同我同事已經做到哂可以做既野

我地搵左好耐資料

都好配合消委會

都好盡力幫你同Felton 代理商 R 左隻牛返黎 幫你去解決

已經盡哂力
希望你唔會同我遇到同一樣嘅嘢
事實上係行貨

除非有特別標明
香港代理一直都係睇運,好多都會用不同理由打發你走
二十年前聯強已經成日用氧化去拒保,差在真係未去到今日咁連件貨都唔認數
消委會都幫到下手,不過可以搞好耐。
作為消費者唯有唔再幫襯佢哋,有國際保就用國際保
我壞條Ram保咗兩個幾月都未拎得返部電腦
香港代理賣水貨都唔係第一日,嚴格嚟講係冇香港特供版,啲mon好多都係國行嚟,貼曬中國能源標識,再另外俾條雜牌IEC線,一陣燒埋就皆大歡喜

啲logitech mouse就亞洲版/台灣版撈埋一齊賣, 就咁睇個盒都分到, 買行貨=俾貴買難受,不過香港人賤,沒辦法
我都明白你嘅難處

但係我喺投訴開始之前我已經清楚同消委會交代咗

「我會事件結束將所有過程放上網公開」

而我po嘅過程只係講述我遇到啲咁嘅事

當中亦冇任何地方屈你哋

因為我唔清楚到底係邊間公司出錯 我只能夠將我遇到事情嘅角度放上網等各位評論

至於人哋諗咩我控制唔到
憑實力賺囉 再仆街都大把傻閪送錢埋嚟,wfc
Felton 有冇解釋到點解件貨貼住佢地貼紙
咁起碼你都應該問Felton拎番個解釋出黎交代下啦
雖然係Felton問題
但件貨都係你度買
真係次次都要人post上網先得咩
好彩嘅話會俾埋DHL label你,一蚊都唔使出
冇 佢哋叫我攞返隻牛後從來冇聯絡過我

法奧問佢佢都唔答 你估佢會答我咩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞