香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
繼續幫襯法奧,有私人行保囉
咁咪係囉
到而家都解釋唔到點解你出"港行貨"
然後代理話你件貨係中国貨喎
就算冇SN
代理係會憑我地既單據睇返個客收貨日期.再配合隻牛既SN Number黎判斷隻牛係唔係港行

其實上面有人講左一個道理
就算我張單落埋SN Number
如果起代理商上Check唔到.情況會同今次一樣
當然未發生過.
我岩岩都講左.今次呢個情況都係第一次出現
開唔到連登post等含撚
落咗sn證明貨源係你地
你地就要搵解決方案點處理入行貨出水貨問題
而家你地係踢晒畀代理就算撚數
呢個咪就係今次呢件事奇怪既地方

我講左.我之前賣水貨.我會認.
今次點解連我都唔認.係因為事實上真係冇
如果係事實上我當時俾既係真係水貨.咁我會認
因為真係冇做過.冇入過.冇發生過.點認
客觀事實就係有人喺法奧買港行貨
收貨係一件中国水貨
你可以睇返成個Post
我地冇一下係踢哂俾代理商
樓主一樣有搵我地
我地都有幫樓主去問代理商
我地一直都有幫Felton同樓主去夾返個情況
我地唔係完全冇理過件事
直到後面樓主搵埋消委會.消委會搵我地.我地都非常配合
你都可以睇到我地俾消委會既email
我地都係講.我地向Felton極力爭取.
我都唔係乜都冇做
消委會搵你地都唔配合就等含撚啦
大把鋪頭.真係唔會理消委會.
消委會本身就冇執法權力

另外.我上面講左
消委會未搵我地之前.我地都一直起Felton同樓主之間溝通緊
而唔係你口中講既.踢哂俾代理
如果出錯既位置唔喺法奧度,法奧又點解釋呢?

法奧都post咗入貨單
事主張相又有行貨貼紙

你又唔諗下出錯既地方其實係工廠/代理度?

唔通法奧專登整張入貨單,
再入隻水貨,然後又重新貼咗正貨貼紙嚟陰鳩樓主?
咁買家就自行智力判斷喇,我買料就一定去中央田 珍寶果堆,從來都冇任何水行貨問題

慳得果一千幾百搵自己搞咩,話哂都玩幾年

仲有,某啲list 特別係即刻跛同法奧買平一半甚至更多,稍為用個腦諗下都知咩事啦
出錯唔喺法奧
咪法奧同代理傾掂囉
唔通要個買家同你地開個三方會議咁撚戇鳩呀?
一係就證樓主造假囉
當然唔敢保證法奧同FELTON有咩私人恩怨搞到唔認貨定係點,我覺得法奧真係要同香港代理傾傾點樣解決。

唔係遲啲又搞啲水行貨出黎,買家就會有合理懷疑
咁你可以向香港聯強查詢

你起我身上搵到"任何一件"Gigabyte唔係香港聯強保養既再同我講
珍寶冇行水貨?
咪笑大人個口啦弱智仔
係咪Google都唔識用呀?
搵到海關先賠錢都仲得添
咁你上面講緊乜?
屌你老母 中央田都冇咩野
你竟然推人去水行舫買嘢
香港代理 有保=無保是常識吧
講緊你地不負責任
推得就推囉
法奧
悠二
果啲真係黑粉嚟
冇證冇據喺連登鳩up

賣得平少少就話你係水貨
又唔諗下你開網店,係慳咗某啲成本,先至可以平啲
人地肯同事主溝通
再盡量提供證據證明自己係有入行貨
發問題題時再幫事主爭取同代理換牛
再同消委會認真回答問題
然後再喺呢個post 覆你呢啲黑粉咁多問題

咁都叫(推得就推)
真正黑店果啲,一早唔撚彩你啦,死傻鳩
新入嚟嘅觀眾建議block咗兩個弱智user 避免影響討論
一注獨中 #35418
闇影花園 #517768
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞