香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
真係要認真搞既話係直接搵海關(不過樓主已經3年後所以搵都冇用)
消委會冇法律權力,最多做中間人角色調停
不過消委會對比起海關係爽手d同人性化d
如果法奧有mark sn
就證明件貨係源自法奧
代理唔認數就法奧出老鼠貨
而家法奧出品全部都死無對證
下下個用家被人當人球踢嚟踢去
個個好似樓主咁有心機玩足晒啲程序咩
講起張單冇SN
我都試過有買display卡送game既活動,拎張單email去redeem
但係張單係電子單+冇SN
所以display卡廠唔承認個購買紀錄冇送隻game俾我
因為全球受保係唔會理你件貨邊度買
唔似得港行咁仆街要香港貨先受保囉
Rivia 13900k嗰次?

個次我係承認左 俾錯左個客
個客係要聯強貨

當然我網站都有rivia 既貨

都當然緊係換返俾個客

詳情可以睇返之前epc 個post

佢地有出Post 講件事既來龍去脈
海關同差佬都唔理 想問下仲可以點查落去?

我自己出錢請私家偵探查?私家偵探都係普通市民 想查到啲乜嘢?

同埋請人嘅錢邊個出?會唔會仲貴過買隻新牛?

我壞咗隻牛都係想經香港代理換返啫 依家咪換咗
老老豆豆,會唔會喺啲單度出返serial number 先?
第一日出黎做野咩
果時做倉既無做咪無
Corsair 自己都唔做邊批貨去左邊個region la
你咪望間代理做
笑死人
果啲平台唔會理件貨係咪全球保
統一唔會落s/n 係單
人地查到wor 你有無睇post 架
其實sales invoice 無 s/n 係正常
因為s/n 係應該落係Delivery note
上面我有回覆左

我會研究未來睇下點樣整合落去

我明各位既擔憂 都多謝各位一直以黎既信任

我會繼續提升質素
但係港行就係另一個玩法
香港每樣野都有啲保護機制
sales invoice係official invoice
dn落sn反而si唔落?
#72 話無喎
無啦啦樓主又迫到Corsair check 到record?
代理咪查到囉 人地講明件貨係中國出

點解呀 因為人地mark 左S/N囉

Corsair 點會無 比唔比你又另一回事啦
其實好似外國咁, 你件貨要有authorized dealer 既單先保就得
間舖唔係authorized dealer, 就算件貨本身係由代理出都唔會有得保
就唔駛咁煩
invoice 係出貨前已經有
未出倉點落s/n 呀
代理都好信
間野撚客就叻
所以悠二mark 左咪有用囉

講咁耐
但最後樓主印係冇拎到佢應有既權利
換左隻廢一級既牛
你係咪搞亂咗sales invoice同proforma invoice
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞