香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
結論: felton貨唔好買
佢地到係指felton嗰到
因為我冇調查權力唔係執法機構

所以我只能夠用詢問嘅形式問法奧

我亦都冇指控法奧係水當行賣

我只係講返我遇到件咁嘅事
再講一次 搵咗
我盲定你盲
定係我閱讀理解能力唔掂?

代理出貨單都無s/n,就算油耳攞返當年張單出黎對都係口同鼻拗,代理可以大大聲話唔肯定壞嗰隻係油耳入嗰隻
消委會自己會跟進㗎啦 仲使我問?
搵corsair嗰度喺啲留言入面我有覆到的

唔好意思麻煩巴打搵一搵
入貨時入錯S/N
我買電子產品試過 代理印嗰張保用證 打錯S/N
Felton係一間垃圾代理,上一次Notebook壞Mon就即刻話人為,搞到我要嘔多$2000整
係 所以建議felton同埋法奧有需要告我同埋報警報海關

佢哋已經有我資料

有需要嘅話可以出埋法庭告票

證明到我喺2018年喺外國同香港都買咗一隻2018 edition嘅牛

跟住喺六年之後壞咗呃佢個代理保養就ok
#194 你唔係指控佢疑似水貨當行貨賣咩
在於我公司立場

呢件事上面 我地唔會針對你定係代理商

報邊個告邊個都唔會係由我公司黎提出
自從報咗消委會之後我同法奧亦都只有電郵消委會跟進

已經冇再任何私下聯絡

搞返清楚件事其實對大家都好
2024年6月時係咁覺得
似係樓主搵消委會先有人想息事寧人
喺度口同鼻拗把撚咩,去問Corsair 官方一探究竟la diu onlun79 反正個個都企硬
所以當時先報咗海關同消委會 之後仲報埋警

就係希望搞返清楚係邊個出錯

我自己其實都希望只係Felton打錯咗SN

換返隻牛就算

不過最後得消委會介入
問咗 佢哋話冇邊啲serial number係出貨畀香港嘅資料
冇辦法 我其實都只係想證明自己清白

不過有啲人永遠都係唔會信 所以都冇謂多作解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞