香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
但係你個理由好牽強
佢另你有小小事就岀來撲火呢個印象
係另一個角度睇就係佢成日賴嘢
同埋呢d純粹係公關嘢無咩說服力
岳不群咪又係著數形象全部都想要哂
同埋貼紙淘寶幫到你
點計嫌疑最細都係樓主而唔係法奧
法奧同代理55波
但法奧張單同悠二都唔敢直接講重點
我就信代理多d
其實代理每日都咁多貨出出入入
合理咁推斷佢都冇乜誘因做呢啲嘢
但呢個好難去證明
我個人認為樓主出蠱惑嘅機會最大
有冇人諗過其實可能三個都冇講大話

只係可能入SN時出錯又或者唔小心有一個員工冇留意溝咗貨

自己整錯咗都冇留意 咁咪大家都覺得自己冇講大話
法奧只承認個盒係出自佢
無承認樓主手上件水貨
法奧做漏野係客觀事實
你出街買電子野都有落sn啦
邊個出蠱惑係無足夠證據排除任何一方
即係樓主, 法奧, 代理都有機會有問題
我自己都係做廠 出錯冇發現真係唔奇

運咩費
現場交收就得啦
壞牛 仲要人自己搭車出嚟交收

有保就自己RMA放出去啦 過保畀我就垃圾桶算
件貨全新有貼紙
每個人都可以開盒對一對 sn
一個理性嘅人邏輯推論法奧係唔會出蠱惑
分析要睇晒成件事
樓上講佢嘅客戶服務,只係細囈嘅佐證
大配合成個大picture就好合理咁推斷到我個結論
就係兇手只剩返兩個可疑人物
老實講 當收到件貨有單 有貼紙

仲要法奧連登咁有信譽

有幾多個人仲會去代理到問件貨係咪行

商品說明條例得三年有效期 只要瞞過三年就甩身
你又會而家先講啲咁嘅嘢嘅
如果你認同呢一個係Honest mistake
你開呢個post 矛頭直指另外兩邊
只能夠講你控制唔到開咗post之後嘅結果係點
因為任何人買咗個火牛一開盒對一對S N就知道係咪一樣
所以完全可以排除法奧做手腳呢一點
做咩係咁轉口風嘅?
隻牛壞咗有啲人怕麻煩賣返出去俾攞嚟做零件嘅人
又或者賣返俾一啲可以做rma 嘅人
亦都可以賣返比一啲有同一個型號想出蠱惑嘅人
你呢個出蠱惑嘅人就有好誘因去收件貨
唔需要去問代理
任何一個消費者打開一盒全新未開封嘅火牛
拎件火牛對黑機上嘅Sn同盒上嘅Sn
一對就知道真與假
所以我話法奧係冇可能出蠱惑
呢個係邏輯推論
其實有幾多人買咗就即時對SN
法奧又話自己唔會拆盒就更加唔會知
所以完全欠缺證據排除法奧在外
如果個盒係開咗有問題嘅個客會知
個客會唔會check呢個盒會留幾耐
亦都out Of 法奧嘅control
睇咁多不利因素之下唔會有人做呢樣嘢
再加埋背景,就係佢成日走出嚟撲火
個客唔識俾錢又撲火
做埋啲低能嘢又出嚟撲火
係人性邏輯理性推斷之下
基本上可以完全排除佢
無證據就係無證據
唔係你推論就當係證據
所以法奧係欠缺任何理論排除在外
法奧撲火只係cs
佢做係應份, 唔應該當撚正係EXTRA
你啲人性邏輯都係推少陣post啦傻閪
打手打到咁撚閪又出面都算廢
Corsair產品外盒有Part number同Serial number, 大部分嘅正規電子產品都有
想升級咩火牛?
SUPER
有還有, 會對還會對
sn喺盒外面法奧都唔scan添啦
有幾多人砌機買完返屋企第一時間係對sn先
無出過事, 無搞過保養, 直頭係拆盒用
上到庭好多時都係無證據
就係陪審團邏輯推論邊個比較錯
呢度亦冇證據顯示樓主唔無講大話
全部都係片面之詞
我哋僅難以稱唔上證據嘅相片去推測
但推測要基於理性邏輯
對住有立場嘅人係會難啲理解
而家唔係打刑事, 唔洗要毫無合理疑點
你啲傻閪人性邏輯留返嚟打飛機射落法奧, 悠二身上啦
其實SN兩間公司有冇keep我都out of control

一陣拎件「水貨」+行貨單上去 畀人報警話我行駛虛假文書點算

張單仲寫晒啲個人資料
今次單野法奧只係承認咗個盒係源自佢地
無承認過件貨
而樓主提供嘅盒亦無影到sn
所以有唔可以證明佢隻牛係嚟自同一個盒
單又無sn
所以先變成懸案
由於由代理開始每部分都無紀錄證明隻牛嘅流向
所以每部分都有可疑
可以係代理仆街, 或者出錯貨
可以係法奧偷龍轉鳳
可以係樓主想呃免費牛
可惜每方面都提供唔到證據隻水貨牛係點嚟
最基本原因係由代理出貨到法奧已經無sn record
法奧出貨又無sn record
樓主收貨又無影sn, 又無同埋個盒又一齊影
三方面都有嫌疑
如果個個做賊都諗後果就唔會有人做賊
呢個情況三個人有兩個唔係賊
情況好似嗰對母女同銀行
我又俾個假設大家睇吓咁樣嘅推論合唔合理
一個人無意中上網見到有人賣緊隻同款火牛
佢知自己隻火牛未過保養
佢又攞返張單嚟睇吓咦發張單原來冇S N
即係舖頭完全冇證據話呢隻火牛唔係我嗰隻火牛
又再睇吓咦,原來我買嗰時有影到相
可以叫係一個幾強嘅證據
呢個人唔需要理代理同原廠之間嘅關係
即係唔需要你代理check唔check到件貨係佢自己出
因為舖頭會食晒所有責任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞