香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
好多單啦 錯料比人發現後又换返比人 又有卡都無 仲有員工狂燥屌客都有 得閒去佢地tg到睇
我應該冇咁講過

我意思係佢地從樓主件貨個SN.起佢地系統check唔到

一件電子產品.除左盒上面有SN貼媳之外

係會連件貨本身都有一張SN貼紙
問過消委會咁我買完可以點證明自己係行貨 冇答到我
買部電話個外盒都會印個sn喺盒面啦
唔通開機先知咩
代理唔會知sn更加戇撚鳩
唔知sn點撚樣受保,賣咗去邊區呀
電子產品成條supply chain好撚先進架啦
收皮啦你 你所講既野 樓主都做晒
又要懶醒話樓主搞咁多野
咁你係佢 可以做咩呀 大叫黑仔定
去搵叮噹借時光機唔買隻牛呀?on99

你可以話悠二有回應都負左責任
但唔好怪樓主啦屌你老母
咁都要撐
對住依個post質素嘅連登仔客唔屌都可以申請白咭
其實都唔使講咁多
代理話同Corsair核實過 唔係香港行貨
但Corsair話冇記錄 邊啲貨係香港行貨
如果信Corsair嘅話,即係代理講大話
咁點解代理要講大話?
歡迎各位可以諗下我點解同點樣「作案」
check唔check到係睇佢入貨有無scan sn入system
唔係淨係scan 完part number就當入咗貨
scan埋sn已經係正常做法
唔通買咗電話都要開機先知賣咗邊個sn嘅機話出街咩
A:Corsair話冇記錄邊啲貨係香港行貨
B:代理講大話

點解會A->B?
代理商緊係正常有將SN入左落system

唔計樓主呢單

正常我地俾代理商.件貨佢地都會起件貨本身上面個SN.都會check到

係唔知點解呢件貨佢地check唔到
係都唔出奇
有啲SI真係會求其到見到批貨到點兩點就算鳩數

利申:做過disty同SI
Felton話同賊船check過唔係香港行貨
賊船話自己check唔到呢條S/N賣左去邊度
兩個statement contradict喎
條友唔敢正面覆你
弱智唔係扮
而家係講緊一樣既貨,但係行變水
法奧都話有入貨單,件貨有代理貼紙,更梗係搵代理
你條傻鳩你拎小米去Apple梗係唔理你啦
類比都唔識揀例子返去含撚啦傻閪
係wor diu
唔係淨係代理
批發都會做
你無做係你問題
人地係成條供應鏈都會scan sn條barcode
唔同佢一齊喺入邊泥漿摔角啦
因為入機先係確認到收到批貨係咩sn
平時點收梗係無可能逐件嚟玩
其實一般黎講S/N有無分售賣國家?
應該咁講.會知件貨由廠出左去邊度.咁樣講會好d
真,雖然以法奧嗰種家庭式經營management手法多一個mark sn既程序隨時仲多事故mark錯sn之類,印埋係張單上面直接幫個客貨不對板void保養如果唔係今次felton突然企到咁強硬既話我寧願多啲走盞位算,之前個fd張galax 3080壞卡又係felton保養,整唔見咗張單淨係靠之前落訂既invoice都肯按張單既日期保,唔知點解今次玩到咁
咁你公司有冇掃serial number先?
你有嘅話你依家甚至可以大條道理話件貨唔係喺你度買添
是 小弟細膽
sn通常都配晒barcode畀人scan
就係防止弱智手抄抄錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞