[D705-] 抗俄衛國 177: 援烏法案受阻:屌你共和黨玩撚夠未?

1001 回覆
20 Like 9 Dislike
鄧尼茨戰後其實係想復興納粹黨
掹線
23條本來就係為未來戰爭準備
以快打慢 血腥畫面 迫美帝配合
鳥軍都係一開波全力死守先換到美歐支持
強攻拎返所有領土後同歐美簽安保協防
佢係想有條件投降,就地停火,keep佔領區,本來華爾基利行動成功希特拉身亡佢就會做,英國決定由懵人一錯到尾的策略冇
應該話澤連斯基前兩任經過2014慘敗後搵北約重新訓練軍隊策略成功,到俄羅斯再打已經有準備。
23條有呢方面考慮。
就算無,佢都會立。
尤其係軍事措施,石岡隔離就係高鐵站,都擺到明係為調兵用,第日一開拖可能到巡航導彈或者台灣雄風導彈打到來附近居民先知,或者都可能唔會知因為陪埋葬
所以無事無幹好快啲走。如果喺香港射飛彈去台灣,
到時台灣還拖炸返轉頭,都咪話唔大獲
射導彈又太誇
香港同台灣距離咁遠
正常都擺係福建
除非係想封鎖香港附近航道
不過都係封左台海先再講

正常香港係無乜戰略價值
對中國而言攻守都無乜意義
而家擺兵都係象徵性同埋鎮壓市民用
你怕俾人捉去做炮灰同慰安婦會合理d
炮灰少機會啲
無陸路去台灣
每運一次兵都要用船,點會俾啲佢唔信嘅兵去坐

除非係西邊同北邊打
其實解除佢職務既原因係乜?
非民主國家就會係咁諗野。
我擺明喺香港民居炸你台灣,有本事打返轉頭
Zelensky同Zaluzhnyi大策略上意見不合,Zaluzhnyi十一月撰文話反攻失敗戰鬥進入僵持局面,跟住Zelensky辦公室出聲明反駁
大概係咁

同埋有傳聞話Zelensky直接繞過Zaluzhnyi向Zalu下屬落命令
軍援不足,空軍缺乏,
換左人唔會有咩分別。
Za同Ze不和已經係西媒傳咗好耐,但佢地冇公開互相批評過。
傳聞嘅兩大原因:
1. 戰略理念差異太大
2. Za國內受歡迎度高過Ze,特別係軍中聲望極高。注意Ze總統法定任期到今年3月底完結。佢一路話打緊仗不宜舉行大選,但佢應該都會驚Za出嚟同佢爭大位。
大佬呀700公里你搵邊支射過去呀
仲要咁辛苦搬去香港射當天眼傻既?
台灣唔夠遠,如果射軍艦呢?
對艦即係近岸陸基導彈
咁都係打香港附近唔會好遠
除非美軍打算登陸香港吞則都係無用
如果係陸基可以打到幾多km?
車載可以打到幾多km?
陸基=車載
鷹擊-62/-12/-18估計係400km-500km射程
東風就應該唔會放近岸
都係嗰句, 益州疲弊
又係呢d

提督自己睇內文,CNN都係reference from other two sources,點撚知果兩個sources係乜撚嘢

我認為應該當路邊社消息聽住先,唔好信實,一切等烏克蘭官方正式發佈再評論都未遲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞