[D705-] 抗俄衛國 177: 援烏法案受阻:屌你共和黨玩撚夠未?

1001 回覆
20 Like 9 Dislike
Biden 講到明 We shall response, 加上共和黨國會議員施壓;佢根本不可能視之不理,除非佢不打算連任,伊朗和他的黨羽今鋪玩大火頭……
伊朗真係好想亡國
最多咪當年好似當年列根既黃金峽谷行動咁,炸吓伊朗啲軍事目標
應該話係厭戰.
係咪真係伊朗做?
打死唔認
我意思係, 有冇可能係俄佬做?
但又估唔到而家越南基本上唔睇支那台戲,仲搶走部份工廠。而家仲要係emerging market
希望唔係Syrskyi接班
UA MoD:
呢D冇source的消息, 不時就會傳出

好明顯係俄羅斯等獨裁國家一貫手法: 試圖用將帥不和, 陣前換帥的謠言來動搖烏克籣的士氣, 及西方世界對烏克籣的信任與支持度. 一次又一次地重覆一模一樣的謠言, 佢哋玩夠未?

BTW, 呢D喺社交媒體上不明來歷的謠言, 完全唔使負責任. 用program gen一大堆呢D一次性使用的假戶口, 傳完消息後就del po/刪除帳號等等, 多謝俄中及其幫兇, 將本來honor base的social platform system規則玩爛哂
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1751867210149363770?t=TfeUEoPK0YbraGl0GP5cTQ&s=19

個人觀察:國際秩序,持續崩壞中。

但玩弱肉強食,誰大誰惡誰正確的遊戲,俄,中,伊朗,北韓的“邪惡軸心”唔見得特別有利
要俾班邪惡軸心覺得有機會偷到雞先至可以一鑊翹起佢
唔係幾日之前跪咗咩 都好嘅,歐盟500億援助應該可以過
https://youtu.be/vqEEme3gzP0?si=q3ZAMW6ywtMFDFVL
其實係頭先睇咗呢段報導先知....睇嚟匈國唔撐烏呢個問題都唔止係國家領導層面咁簡單
暫時印象係成個國家都好僧烏克蘭
EU: 唔跪就踢條肥嘢出去
聽Oei講過:烏匈兩國的恩怨,係2戰遺留下來的問題。都係領土爭執,然後班匈牙利農民想唔開,加埋奧爾班利用農民唔撚化的心態去謀私利,結果就係宜家我哋睇到的局面。
好似只係冇否決權
之前有個仆街匈牙利領袖話想吞烏西,我諗應該成個國家都幾民粹下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞