[D705-] 抗俄衛國 177: 援烏法案受阻:屌你共和黨玩撚夠未?

1001 回覆
20 Like 9 Dislike
【快訊】俄媒︰反對派領袖納瓦爾尼在獄中死亡
https://www.i-cable.com/?p=199453

俄佬一貫技倆:送你去邊疆,之後再諗計攪死你

R.I.P.~
普京一貫技倆, 唔意外
R.I.P 好難過,佢係好人

我記得佢選舉打敗三分之一親普京人士,仲喺監獄叫人反對打烏克蘭

點解佢比人落毒嗰陣仲唔著草德國
而家開始到被人DQ個反對派肥佬腳震
啲極右仲喺度駁話你冇見到佢條屍點可以話係普京殺
冷笑咗
加budget,講就易,啲錢邊度嚟?係咪加稅或者削減其他公共開支?全世界只有美國可以不停發債印銀紙。
好似你地臭閪蚑那個契大佬蛾螺屍咁削減晒啲暖氣供電開支囉
北韓金與正稱只要日本為改善雙邊關係作出政治決斷 兩國可開闢新未來
https://lih.kg/3629067

北韓又放風想同日本和解喎
佢之所以要玩兵海,只係為左以戰逼和
如果佢穩操勝券,佢無必要話你知每年生產幾多,
佢確實係怕北約空軍,但北約俾得太慢。
烏克蘭要做到北約式空襲先有可能反攻到,
單靠陸軍會俾俄軍既數目overwhelming.

都係嗰句,普京係玩情報出身,最鐘意靠嚇。
你以為佢真係想打第三次世界大戰?

btw,好似好耐無f16消息。
如果要f16反攻,大家覺得幾多架先夠?
BBC World News Poland FM Putin Responsible over Navalany Dead……
對住靠嚇的人 = 大番佢轉頭.

星仔: 我哂你冷, 普京開黎見我!

如果按住提督你講普京只係靠嚇, 實際二仔底的話的話, 佢就會縮. 但小心有單眼佬換佐隻煙士底俾普京.

邊個做換底牌俾普京的"單眼佬", 大家心照.
Too little too late.
Too little : 12萬發炮彈係乜概念?條戰線咁長,要match俄仔火力每日至少要打一萬發。12萬連個星期都唔夠用。
Too late : 頭兩項個付貨期竟然係2025-2027。點解唔即時係國內拎幾存貨出嚟?
所以話,呢個世界係需要Donald Trump咁既人物
正如BJ所講,as well as Trump support Ukraine
幾多
都冇咁多機師
比一千架都冇分別
依個係新軍援,之前公佈嘅rch 155 今年會交貨。
12萬發係122mm, 德國自己都無生產,應該係同保加利亞買
Trump 由舊年10月開始叫共和黨唔好批軍援,結果眾議院就一直拖咗5個月。烏克蘭已經連續幾個月一粒炮彈都無從美國收過,依家局住棄守經營咗9年嘅avdiivka
提督, 唔好忘記宜家普京有"單眼佬"暗助

單眼佬唔一定變到隻煙士底俾普京, 但最少變到佢手上的牌有同人鬥哂冷的本錢.

同時間, 阿星仔隔離果位陳刀仔師兄, 突然走佐去廁所未番到賭枱.

咁就係第二個故仔啦.
https://x.com/Military_idv_tw/status/1758486260690403456?s=20

問題係俄羅斯人班"行屍走肉"唔在乎喎

#571 的傷亡和損失統計亦說明佐They don't fxxking care this shxt. What they only need is win, win and win! no matter how heavy to cost is.

只要唔係咁唔好彩燒到自己及班天龍人, 俄羅斯人係會甘願地"活在普京的謊言之中".

所以我唔止講過一次: 宜家仲喺俄羅斯的人, 主流都係"賤民", "野蠻人". 同野蠻人仲有乜嘢好講的?
我記得有人話佢都係民族主義, 係右派, 係反同
但係呢堆嘢比唔上將佢囚禁到死
睇啲親烏派in general都麻麻地佢(同佢啲fans),覺得佢真係上到位都會繼續扮東歐大佬
又不過我覺得呢啲或多或少都滲咗啲個人情緒同政治計算

不過而家吹奏俄羅斯地鐵同超市附鎖手推車先係Elon Musk同Tucker Carlson主旋律,Navalny死咗呢啲唔啱聽架喇
Video of the 3rd Assault Brigade "AZOV" retreating out of the hell of Avdeevka...
https://twitter.com/GeromanAT/status/1758406139924942893
Black Hawk Down現實版。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞