[D705-] 抗俄衛國 177: 援烏法案受阻:屌你共和黨玩撚夠未?

1001 回覆
20 Like 9 Dislike
俄羅斯嘅投票率之類係毫無意義
以前佢地夠膽公佈過一個結果加埋起黎總投票率去到146%
結果俾人笑140% russian笑咗都成十幾年
而家入埋戰爭狀態更加唔會真實
Never allow an election without first deciding the result
只係想講民主黨做既野只係政治考慮
俄佬2015年開始入侵克里米亞、烏東地區
美帝咪一樣無咩大動作幫烏克蘭
大規模既軍援都係國際民意有大部分支持聲音之後先做
完全唔關因為佢地支持正義所以撐烏
反而BJ 就真係由美帝未表態撐烏之前已經出晒力支持烏克蘭

呢度吹到二元對立
共和黨反對議案就係撐俄真係over 晒
所以反對軍援就唔係撐俄?
tucker carlson, matt gaetz, mtg, rand paul, josh hawley, jd vance, trump jr 唔係撐俄?
都係嗰句
呢班人都唔介意俾人話撐俄
甚至覺得係光榮
係兒登班侵粉唔知做乜要幫佢哋兜
俄烏戰爭打左咁耐
美帝駛左咁多軍援
到而家仲係打緊一戰模式攻防
根本好有問題

得罪講句
美帝一早俾戰機
等烏軍一早建立到空中優勢
成個戰局都唔會打到而家咁膠着
就算而家美對烏軍援策略完全無咩長遠規劃
都只係幫到烏克蘭拖住場戰爭多過可以幫佢地打勝仗
Trump 連軍援m1a2 都話會世界大戰,戰機唔好諗
Trump 講兩句,美國共和黨議員就即刻轉晒軚反對援烏,又好難怪連登仔嘅。Pompeo, Pence, Bolto, Hayley, Romney依班支持烏克蘭嘅共和黨員依家都比美國trump 粉瘋狂批鬥。11月後一大班親烏共和黨員退休,到時情況只會更惡劣。
原文唔太係咁
事源條撚樣係navalny死訊傳出之前喺杜拜講過"every leader kills people, leadership requires killing people"
幾日後navalny死咗然後俾daily mail問
條撚樣企圖割蓆話"The whole thing is barbaric and awful. No decent person would defend it"
與其話係挑釁不如話覺得俾主人普京過咗一棟自保咁兜

不過咁
俄毛條口徑話navalny新納粹抵撚死
tucker唔跟主人條線咁講點得架

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13092023/amp/tucker-carlson-putin-navalny-death-russia-grocery.html
可能佢哋一早都無預打贏,剩係想靠場仗拖死俄狗
太早俾戰機冇機師識用有乜用?
俾俄狗擊落幾架之後仲有人買嘅
我實在分唔清你係情緒發泄定係中二病
投票唔造馬點對得住自己呀
Both啦!不過我宜家的確係從心底,憎Donald Trump 呢條自私精憎到入骨。

厚巴同提督,你哋亦無需要再繼續為佢同班極右,喺阻礙援烏法案上,為共和黨入面的敗類辯護。

歐洲同烏克蘭,會訂立plan B,準備喺冇美國軍援下持續呢場歐洲保衛戰part 1。
所以喺戰機問題上,烏克蘭宜家唔應該全部押落F16。

歐盟要訓練烏克蘭駕駛歐洲血統戰機如歐洲雙風,端典Gripen。Trump條人渣下一個目標,肯定係千方百計令烏克蘭就算有F16,都冇辦法飛或者發揮戰鬥力。

以上的嘢唔好俾我烏鴉口講中。
法國馬克龍幾年前(好似亦係侵入主白宮時候),曾經提出過建立“歐洲軍隊”的構想。

宜家係時候,將法籣西當時的構想搬番出來了。呢枝歐洲軍隊就叫AEU啦!唔使想其他名。
deepstate map竟然成日無update
俄軍係咪應該都係休整緊
呢條友一定通咗俄
喺咁嘅時候訪問得普京一定係普京信得過嘅自己人
呢D都係美國內部事務, 身為外國人, 我哋都不便插手入去 (呢度的美國公民巴打就例外啦). 點處理親俄, 極右的慘透, 係美國自身的挑戰.

歐洲與烏克籣, 只能夠preparing the worst scenario = 喺無法得到大西洋彼岸及時協助下, 應付俄羅斯進一步對歐洲的侵略威脅.
https://x.com/deepstate_ua/status/1759174462056874486?s=46

6名戰俘遭處決

利申:淨係用x 內置翻譯,有錯勿屌
另外, 我都有興趣追溯番一些二戰歷史: 喺珍珠港偷襲發生前, 當年納粹德國喺影響美國持續支援大英協國抗戰的立場, 花佐幾多力量喺滲透美國政界度?

我知道的有限資訊: 最少直到同納粹德國宣戰前, IBM一直有賣機器俾納粹德國, 間接協助希特拉有效率地拉猶太人入去集中營.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞