[D705-] 抗俄衛國 177: 援烏法案受阻:屌你共和黨玩撚夠未?

1001 回覆
20 Like 9 Dislike
奧匈帝國年代
匈牙利出名對其他民族殘暴過奧地利

最慘係克羅地亞,匈牙利革命果時撐奧地利,點知奧匈分治果時俾咗匈牙利管
成個國家民粹 X
成個國家的農村地區民粹 O

匈牙利的城市地區冇乜嘢的, 係鄉村地區麻煩, 呢點唔止匈牙利, 幾乎每個國家都面對所謂"農村地區的人民冇國際觀, 見識短淺, 短視"做成的一連串問題.

但現實亦好殘酷: 冇佐農村, 單靠城市跟本冇辦法維持, 而現在農村地區冇佐城市規模的交易與大型工業生產, 金融能力, 亦冇辦法維持現有的機械化農業規模. 兩者已經變成共生關係, 缺一不可.
cia: 行撚開啦
https://x.com/Military_idv_tw/status/1752301721551065102?s=20

一未防守係冇用的, 點都要反攻呢類組織先有用. 5毛同網軍亦係一樣.

搵背後操控網軍的人真身與所在地, 係反攻的第一步. 就算佢哋躲喺俄, 中, 香港等地, 依靠國家機器保護都冇所謂, 就算躲喺獨裁者保護下, 都有對付呢堆撚人集團的手段.
打完有中越戰爭
南越實在太廢,廢到即使美國國內鷹派對於繼唔繼續軍事協助南越都有異議
厭乜鬼戰,係討厭一場打唔贏呀 endless war。
現在問題唔止烏啦,美國自已都要落場打中東
睇咗一陣先發覺真係俄文
有得轉返烏文
我google translate睇所以唔記得轉
真係打先算啦, 你覺得美軍會派地面部隊打伊朗?
頂多咪空襲炸爛晒啲石油設施.
我話落場係保障紅海航道
我覺得連空襲炸爛晒伊朗啲石油設施都唔會,登登已講決定咗行動計劃,睇吓點
咁講的話, 即係已經到佐貨, 甚至可能用佐

俄羅斯請接招. 呢兩年克里姆林宮成日喺度吹成個國家變成"戰爭機器", 又吹加大產能到每年200萬砲彈, 更厲害的電子戰武器對付烏克籣同西方世界的無人機與精確打擊技術. 我哋即管睇俄佬D技術進步, 有冇如佢哋一樣吹的咁勁
https://x.com/new27brigade/status/1752354931527254334?s=20

等睇呢堆俄羅斯電子戰設備的表現
也門呢啲轟炸對美國佬黎講只係小事一件.
係, 對美國來講只係燒砲仗.

不過更重要的, 係要切斷伊朗與胡塞武裝之間的海上運輸路線.胡塞武裝飛彈一D關鍵零件必需要由伊朗運過去.
話說紅海危機促成左下一次拜習通話,即係美國佬同全世界放風單嘢係中共搞
人地胡塞都講明中俄既船唔會搞
所以歐美點會唔剷平胡塞武裝
差 d 炸鳩到隻俄油輪,唔係點會炸一次後,等幾日先兩炸
對家殺咗美軍呀,上次都即出殺人令報複(雖然好樣衰,殺鳩咗自已 NGO 嘅人),今次重未見
直接俾ATACMS 300KM啦.
為咗下場世界大戰,美國需要一個實戰測試場
俄烏應該有排打
證明呢度啲人少賭錢
下下一野就贏曬對家,點會呃到人哋連條底褲都當埋同你賭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞