[D705-] 抗俄衛國 177: 援烏法案受阻:屌你共和黨玩撚夠未?

1001 回覆
20 Like 9 Dislike
with ball
事後睇番對付越南根本唔洗硬碰硬,越南一坐大 中國同佢一山不能藏二虎就會打鳩佢
根本歸順左
呢件咪又縮骨
斯洛伐克都變橙色啦
習近平成日想玩陰招偷雞
https://x.com/new27brigade/status/1763145265673040064?s=20

最近俄空天軍接2連3被擊茖, 我認為唔止愛國者咁少嘢. 烏克籣邊有咁多愛國者?

https://x.com/Getty776/status/1762152362477768887?s=20
個人認為JAS 39或F16, 可能已經入佐場打. 俄空天軍俾西方戰機擊落佐都唔知發生乜嘢事

過半年左右, 俄空天軍應該會同黑海艦隊一樣, 只能黯然敗退. 剩番喺黑海的戰略轟炸機有辦法繼續做嘢.

搞掂哂俄的海, 空力量後, 剩番的就係麻X煩的地面戰場.
https://x.com/new27brigade/status/1763147593025204693?s=20

1. 遲做好過冇做.
2. 同大半年前的華格納傭兵一樣, 堆恐怖分子如日中天時就9縮搵各種借口唔做嘢, 俾人打柒佐後先棒打落水狗. 呢一點我對西方世界係幾失望.
東歐石敬瑭
又抄返捷克人意見, 斯洛伐克係有自卑心態
1939年納粹期間「建過國」1993年先真正建國
所以例如捷克當年同今日嘅外交政策, 佢係唔跟, 甚至特登相反
但明明佢先係烏鄰國
我睇係雷達系統
你搵到隻機之後用乜打根本無所謂

照計之前俄狗空軍都係後排射擊無企到咁前
係咪俄狗換左將領戰術變左?
可能戰線推前,戰機要跟埋上去推前,但烏軍雷達冇退到,令戰機暴露行蹤?
土耳其唔係同俄羅斯有利益衝突咩?
錢呢樣嘢, 大多數人都想先賺到盡的

土耳其亦然, 而且俄羅斯"目前"並未"直接"對土耳其的國家安全構成威脅, 針唔拮到肉就唔知痛.

歐洲宜家就掉番轉, 佢哋好清楚普京同宜家的俄羅斯, 到底係乜嘢垃圾 = 21世紀的希特拉與第三帝國再現. 歐洲人其實有從歷史中多少取得教訓, 唔係邊會有歐洲國家, 開始話派地面部隊入烏克籣?

歐洲人好清楚, 烏克籣輸唔起: 烏克籣一敗, 下一個就輪到歐洲各國. 冇人會相信普京 = 希特拉再世的謊言.

對歐洲而家, 宜家問題只係"戰略上"的失誤: 低估佐普京與俄羅斯, 不惜犠牲大量人命都要實現其帝國夢的意志, 低估佐其邪惡軸心盟友(中共, 北韓, 伊朗)對俄羅斯的支援, 高估與過度依賴大西洋彼岸的美國, 對歐洲與烏克籣盟友的持續支援.

結果就係喺長期消耗戰下, 歐洲足足比俄羅斯與邪惡軸心遲佐一年, 才開始大量投資增產彈藥, 應對將會擴日持久的俄烏消耗戰.
既然火燒到鄰居花園都唔理唔幫手,就要為火燒到入自己屋既痛苦承擔番

家陣最大問題係歐洲國家內家賊太多,係火燒入屋既情況,一邊散布唔好救火既消息,一方面阻止其他人去救火。
https://x.com/new27brigade/status/1763610497679798568?s=20

法籣西: 普京你好似威脅用核武? 唔好意思我都有喎, 有本事咪射過來攞

法國都咁勇, 身為擁核國的英國都應該加入埋一份喎.當打中共前的熱身
估唔到法國企咁硬,咩原因?
其中一個原因: 非洲爭地盤問題(非洲D前殖民地, 係法國後花園=法國照住的靚, 俄佬前幾年想透過華格納偷雞插旗), 呢件事法國應該想打柒俄佬好耐啦.

我唔排除有順便報埋當年拿破崙輸俾俄羅斯帝國一戰之仇的成份, 歷史J數始終要還的
不過, 都要睇烏克籣方的意願, 佢哋願唔願意俾歐洲國家的地面部隊入場協防.

之後就睇俄羅斯, 係唔係真係咁夠種打歐洲戰爭啦. 核武呢樣嘢, 我始終認為普京得把口唔敢用, 因為法國, 英國都有(雖然英國上兩次潛射試射失敗真係好柒), 最多就係進一步動員, 然後全面與歐洲國家開戰.
https://twitter.com/new27brigade/status/1763551363714437131?t=wKW8OM7FqjiY1HhwK0SGXw&s=19

最近呢半個月,烏南接觸線的天空,鬼到冇朋友。

俄空天軍戰機,接二連三被擊落,呢半個月,俄羅斯應該已經跌佐超過10架高價值戰機(SU34,35, A50預警機)。

果然俄羅斯最唔值錢同唔缺的,就係賤民的命
下次990先開啦, 一開又畀隻毛整柒哂
記得俄羅斯世界盃法國捧盃
然後全隊加埋領隊迪甘斯(staff唔知)係直接頒哂榮譽軍團勳位而唔止係功績勳章
+爭歐盟領導權
德國對Taurus扭扭擰擰所以法國可以出嚟扮大佬

不過都係佢付諸實行先算,法國佬吹水永遠最誇張
已經一目了然,人革聯已成立,
幾乎所有邪惡軸心已連成一線。

問題係,歐美並未真正聯成一線,
甚至歐盟內部親俄親中仍然大有人在。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞