[D705-] 抗俄衛國 177: 援烏法案受阻:屌你共和黨玩撚夠未?

1001 回覆
20 Like 9 Dislike
點不計代價?啲war propaganda成日話俄仔淨識堆屍,if so, 拎啲堆屍片出嚟欣賞吓啦。俄仔而家用好多dumb bomb改裝成有遙距導航功能嘅FAB500, FAB1500,即係山寨版JDAM。加埋artillery先瘋狂炸你一輪,等你啲防禦設施被摧毀得七七八八先派地面部隊入去清剿。
1939-1940年間,二戰歐洲戰場盟軍剩番聯合王國,一水之隔力抗納粹德國進攻時,美國內部突然有人話“租借法案”唔應該無上限地支援大英協國,英國應該付出更多

而家Trump同班極右所做的事,喺我眼中同上述的人渣行徑亳無分別。
跟住我會留意的係俄羅斯總統翼贊選舉,挾阿夫迪夫卡之勝下普京的最終得票率。

今次普京得票率與投票率,決定將來全面戰爭時,聖彼得堡同莫斯科會唔會面對食核武的命運。

之前港共區議會偽選舉,香港人做佐喺未來救自己一命的正確決定 = 拒絕參與投票,表達呢個政權冇人民認可。俄羅斯人民,自己好自為之。
加上限都少事,依家係連彈藥都唔比
https://x.com/ikoshiw/status/1758799948986954019?s=46
所以,歐洲要自行再生產更多彈藥,再次武裝自己,唔能夠剩係將自己的安全,全部託付於大西洋彼岸的不穩定內部爭鬥之下。

Trump年輕時代,喺德國發展業務時得罪人踢到鐵板,呢條私怨撚好記仇的。

其中一個“歐洲自主”的觀察位:歐洲,英國的第6代戰機project 成功與否,將會係其中一個關鍵與試金石。
下個戰場會係Купянск定Краматорск
Chair Var
你哎呀老母啲車頭相呀臭閪蚑那賤蛆
https://imgur.com/vZqQ8mj
德法西三國既第6代戰機project,三個國家都唔知要內鬥到幾時
上面咁多烏粉
你地一個月捐幾多錢俾烏雞呀?叫得咁口響
目前進度最先的,應該係NGAD同英日意的第6代戰機project。

我希望的係英日意的第6代戰機project,採用的係同B21類似的development model = 運用大量電腦模擬與測試,代替傳統的實機試驗機模式,一開始就係以可量產與控制成本為基礎。

當第一台原型機做出來時,已經係符合量產標準,可以馬上變成戰鬥力的戰機。
咁你條臭閪蚑那賤蛆捐咗幾多錢俾普京呀
mac address只係其中一個認證例子.

只要確定唔係烏克蘭既星鏈, 但又位於烏克蘭,
一律封禁, 咁就無問題. 如果有dual既情況,
只要同烏克蘭保持聯絡就處理到.
當初連登都好多話人拜登係China Joe, 會出賣香港.

stay calm.
又一隻

已封鎖會員 - CDC
嗯....let's see
提督,呢一刻的侵俾人的印象,就係“關鍵時刻為佐選舉,出賣喺阿夫迪夫卡奮戰到最後一槍一彈的盟友”“將阿夫迪夫卡供手相讓俾佢老友普京,作為選舉獻禮的最大幫兇”

我個人絕對不能原諒喺關鍵時刻,背刺盟友的人渣。拜登團隊喺軍事上猶豫不缺,唔夠果斷係一回事,但Trump阻頭阻勢,中共第二巴稱之為“通敵賣國”一d都唔過分。

總之,阿夫迪夫卡之失呢筆帳,除佐普京外,亦會搵Trump 找番呢條數,要佢同跟隨佢班親俄極右付出應有代價。
都係嗰句, let's see.
https://x.com/new27brigade/status/1758784148670652855?s=20

宜家美國先講呢D? 太遲啦

阿夫迪夫卡已失, 呢一役自由世界陣營係失敗佐, 失敗喺西方陣營的無能, 無法執行承諾, 持續支援烏克籣必要的彈藥上.

叫美國先搞掂佐形同叛國, 背叛美國價值的Trump + Elon Mask, 再同歐洲修補番呢個裂痕啦. 喺美國可以搞掂班極右之前, 歐洲必需, 亦會盡最大可能補足美國軍援停滯的缺口.

歐洲要的只係"爭取時間"加大武器, 彈藥產能, 俄羅斯的GDP都"號稱"能夠Ramp up到一年生產400萬發砲彈. 我唔信歐洲下定決心, 投入資本的話, 做唔到足以同俄羅斯戰爭機器比拼的砲彈產能. 對宜家地面戰爭而言, 火砲始終有無可替代的位置.
使同呢D人Bulshit咩? 直接封鎖.

然後問我哋有冇捐錢俾烏克籣? 做乜要喺度同3唔識7的人交待? 定果位俄毛想套呢個PO巴打support烏克籣的資料, 交俾黨安同其他中共, 俄羅斯情報機關呀?
https://x.com/Terraformer100/status/1758768961049526342?s=20

US Security support assistance資料, 給各位巴打參考一下.

坦白講, 短期內歐洲要填上呢個數字其實唔容易, 但我個人認為係有必要咁做. 一日美國自身的制度, 冇辦法有效地解決Trump呢類自私精, 一日歐洲都唔可以將自身安全, 完全託付俾呢個已經變得唔可靠的防務夥伴.
提督對於人性既醜惡同貪婪既認知要再加深了解。

一個嚐過最高權力既人,一旦失去左,就會不斷想再次去品嚐,而且不擇手段。侵真係想美國強大?第一任期果陣會既,但今次再出選,甚至佢當權,我覺得佢只會利用權力去滿足佢私欲
然後我再補充來自Oei的資訊:

喺研究普京的各類書籍上, Donald J Trump的名字從不缺席. 而Trump明顯係普京朋友圈的一分子.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞