[方丈] HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
16 Like 81 Dislike
外國出差果d可能係費事要出差先逐個講,所以放落contract,未必係佢成日要出差甚至未必要出差
1. 咁你可以叫佢email confirm 你~
2. 問清楚frequency 先啦清, 如果一年一次, 先個3D2N, 咁係咪諗少好多野?
3. 我多數唔會計埋佢入份糧
咁如果係, 入去拎左錢即走咪好so
咁執CV 開始apply 啦
BO FO 都唔同啦
不過我按以有既info 黎睇, 加啲啲啲啲 / 平手已經唔錯
銀行咁多位, 唔知你個function 缺唔缺人
亦唔知你本身大細bank, 唔知你下份會唔會有職位/ 工作scope 唔同
單係睇你搵返一樣位, 一年經驗, 最大feature 係空白左一年
加少少已經係唔錯,
因為你既edge 會好易俾人係一年空白到抵銷返
你會唔會考慮5% round up 32咁?
當然你如果有好多其他未講既技能同經驗, 又唔急搵工既
可以叫得更加進取, 不過有價會唔會有市就難講啲了
當的
咁講都係既…
我會決定簽之前打電話再詳細傾傾先
半個月前accept咗份offer 6月中返工
但係早幾日收到第二份offer亦都應該會揀呢個offer
而家同第一份工講返withdraw offer會唔會俾人以為我玩嘢 咁遲先講
方丈
幾份工都係見完份工冇再repost 代表咩?
但冇offer 同埋想問年中好似冇乜opening咁
個market 好似好靜 想請問係唔係因為就嚟出bonus 定係有咩原因 ?
謝謝
其實都唔係真係好抵, 如果金額唔大大
冇black and white 即係冇
記得補個email 啊
會好乞人憎, 但係都係要做, 早好過遲,
好過你當日no show
1. 冇意思, 就算佢唔repost 都唔代表佢見啱既就係你...
2. 香港生意好啊...
香港生意好!!
覺得點
是 ,小弟決定進軍社福界
如果你點都會reject第一份,就唔好諗人地會點諗你
請問
請senior grade/ AM grade 個process係咪會比請junior grade嘅長
你將個數除番開24個月
而你係要做足兩年,同埋將個春袋放喺人地度兩年
你講得好啱 gg突然想縮沙了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞