Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
SEGA 甚至SNK 哩D就話冇能力養起個自家平台
任天堂又同佢地完全唔係同一個LEVEL
講到switch仲要賣多十年咁
同埋老任不嬲都好少畫餅架啦,依家未公佈唔代表D咩
之前俾左HINTS 2023一定冇但係佢冇話2024一定冇
根本唔下放先係正常
你要玩既我出既game唔該就買我部機
比著以前PS最風光時你跪佢都唔會出PC版一樣係想玩就唔該買機
依家放比PC好聽啲就揸乾隻GAME價值賺埋佢
唔好聽咪要出PC版填數
任記賭徒黎 部部機都玩ALL-IN
其實我覺得老任賣switch 賣多十年都唔出奇
可能係我想像力唔夠,我想像唔到下一代party 機可以有咩突破
而且一日仲有overcooked 呢d party game,switch 都仲可以成為一部居家旅行必備既機
其實無關係,佢一樣可以下年出新機
無規定出左大作就2-3年唔可以出新機
當年NDS臨收皮出黑白,出埋3DS都仲可以比GF出黑2白2落NDS就知兩樣野唔係必然
splatoon都60
係囉, 我都唔明d人諗咩, 點解我d自家game咁好賣要出係其他平台
就算講3A
elder ring到前日先公佈連電子版賣咗二千萬隻
王國之淚3日已經過一千萬未計數碼版
然後樓上有人話任天堂會頂唔順要下放隻game 俾其他平台
其實人人都想佢出
問題佢壟斷左 其他廠出唔到mario zelda pkm 出係邊都係逼住買
為zelda 呢隻game 去買垃圾啲機都係抵佢賺
邊間唔係all in一部
同教誠哥做生意一樣
仲要東奧個陣安倍用mario look做開幕典禮
我覺得就算任記想執柒呢個IP政府都唔會俾佢冧 就係咁誇張
當年3DS都係突然爆出黎,邊有樣睇
唯一擔心係下代唔會再有岩田聰幫手開發
純粹諗老任會唔會為左唔俾fans 唾罵而hold 多兩三年先出下一代機
師兄 你覆個個人係覺得12fps 已足夠,只可以話大家睇野真係唔同,你係唔會說服到佢
S5唔夠貨推多啲PS4出去先
當年PS2 個PRODUCT CYCLE 長到痴線
其實水尾果一兩年重有幾多人買?
spec撚無理我呢個comment
公道講部機出左7年
晶片製程都已經隔左幾代
今日用返同樣功耗發熱量都已經升級唔少
話會太熱無電嗰啲唔洗擔心啦
最緊要老黃肯同你整粒好嘢啫
我琴晚醒起
其實bayo 3係行緊60 FPS
https://www.youtube.com/watch?v=WMIy6fdXXss&ab_channel=VGTech
當我用緊RTX 4080打機時
部PS5 性能只係GTX 1080
何嘗唔係勁落後加暴利?
仲要1500蚊賣個垃圾手掣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞