Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
我係接近完全唔用電視玩switch既人
如果lite早d出,我應該會都會買
插TV嘅大機就出OLED版,長期手提mode嘅Lite就唔出OLED
呢樣我認同呀
要靚就玩pc
話咩ps已經夠咪又係自己呃自己
然後又會跳出黎屌你一張4080買到2部PS5
所以我先話可能係胎死腹中既pro機遺產
上面我有講想totk 穩720p 30fps only
咪又係比人話寫輪眼 睇game多過玩game
要追效能的話真係年年掉一皮換機都唔掂
依家科技發展太快,Console依啲生命周期講緊6-7年嘅機,根本好難討論主唔主流
邊個係膠巴

btw,從呢d 位側面見到強求老任係唔大加價既情況下upscale 畫質去滿足小撮spec 撚係唔可能做到既
玩完我都唔知點解會吸引到我玩咁耐
畫面好差但又吸到我玩落去
其實買 switch
真係基本上當係為玩 mario zelda pkmon 動森 ringfit 呢類
玩到 mon hunt 我當 bonus 左
傳緊既TEGRA ORIN 8GB 其實都唔係好新既野
但係純粹數字上最少已經做到現在SWITCH粒降頻熄CORE 既TEGRA X1 效能既10倍
出新機好過啦
想問下,其實x1 唔熄core 唔得咩
點解要換chip?
買左張老鼠卡既連登仔
成日買卡做測試

老鼠卡事件就冇上水
咩係老鼠卡
可唔可以一係唔講,一係唔好用暗號
我覺得好睇coding 條友點搞
totk 個世界咁撚大隻驚都係20gb 唔使
咁舊既spec 都叫大部分情況下夠30fps
但而家d pc 新驚無40系16gb ram 卡都仆街既時候
會唔會係coding 問題定無心做好呢堆剩你堆墊堆
老鼠貨既顯示卡
原來係暗號

果時佢post張卡出黎試
未有得賣
間廠報警

睇隔離star wars J大
4090都先60fps
無上硬件台真係唔會知咩黎
老任d game 從來都好似有黑科技去壓縮容量咁
game boy 年代既pkm 水晶版餅帶得16mb,但係入面既內容都好豐富
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞