Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
應該咁講...有幾多人買左switch係有keep住玩
個個都係擺係度封塵多
btw...任天堂錢已袋
你鐘意變大變細都得架相隔六七年 放粒update嘅晶片入去變到手機咁細都完全無問題㗎 咁你要手感要慳返開模費咪用返一樣款 舊普通版switch都係純粹換咗粒慳電啲嘅晶片有無人想買舊版?
我都唔係求佢出pro 講咗咁多年 市場一直有呼聲都唔回應 佢鍾意咁撚狗大家無得反抗 討論下合理性姐
你講呢句之前你都唔撚睇下呢年最大既遊戲岩岩先出
其實動森 都係好難解釋點解佢會爆紅….

當年玩動森買左幾部 Switch….
每日訓醒既時間都係同D 囡囡 Chat 緊….
熱潮左幾個月…

我諗隔左咁耐,想打番場友誼波都仲唔太難…

呢一樣野,仲興奮過我 拎首批 PS5
打一世PS 都好難去到 Switch 咁既交流境界
所以銷量好,唔代表Switch 係一部好既遊戲機🤣
只不過當佢係一個 平台 / 工具 之類
買兩部咪得
但最on9 係之後兩間廠嘅體感遊戲都輸哂俾switch
要買多個電視Tim
咁我不如買部switch 加多對joy con 玩孖車,仲hehe haha
應該咁講...有幾多人買左ps5係有keep住玩
個個都係擺係度封塵多
btw...Sony 錢已袋
始終方向唔同,主機始終 hard core 少少

利申: 除左 fifa 全部都宮崎英高 game
一隻動森救全家
主機 hardcore 呢個講法其實唔太合理
Ps我玩完卧龍
玩洛克人exe
Hea玩等ff
但動森本身內核就係遊戲 + 社交
switch 咪就係一部好既遊戲機囉

咁多人玩緊 totk

好撚冇癮
我記得初代係有問題先有大電版 價格一樣架喎唔係咩
唔洗用到反抗呢個詞語 你可以選擇唔買 無人揸住枝槍逼你
同埋你呢個大家同市場唔洗拉埋人地落水
市場就話你知佢唔升spec仍然疫情賣到斷貨 到今年仲可以預計1500萬銷售量
追求both唔得既
所以將 switch 既成功歸因於疫情
都係on9
講真個句,有人想佢出新,有人覺得56K已足夠。

觀感角度好主觀,冇對錯。

但係,一路話唔需要更新個班。

到時出新真係咪撚走去第一時間買,

因為頭一兩年實炒到仆晒街,你地反正鐘意Lag住720p咁玩。到時咪撚去同大家搶。

留啲機比啲想順暢地玩嘅玩家。反正頭一水啲game一定兩邊出。

話更新無意思而到時衝首發個啲直一仆街柒頭皮。記住
需要新機個d買左steamdeck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞