Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
咪去左個美版
佢拎同Qualcomm snapdragon 8 Gen 2 同grade 既出機應該做到有餘
咩黎,無咩留意美版
呢個價錢買起你全家有突
咁meta都叫做撐起咗vr遊戲產業半邊天,依點我覺得係值得尊重嘅
xbox/ps 而家買機剩係得一個手制
要玩party game 要放多幾舊水買手制
雖然joycon 垃圾但係起碼買一部機夠兩個人玩
買多pair 都係幾舊水可以變四個人玩
但Wii計歷代第7點消失法
Psv2
咁個product真係消失咗
冇develop落去
索尼 微軟冇呢d野賣
剩係買到PS員工tee
人地想出係PCPSXB到
如果switch 都5,6k一部一定無咩人買
咪融入咗joycon度
有2套spec整game就會難整好多
lihkg啲xbox打手吹奏極都勃唔起
潮流已經過左
Wii個週期都比其他機短一兩年
XB Kinect玩埋全身motion detect都keep唔到好耐熱潮
正如而家VR都比起初減退左d
其實kinect 死因有少少不明
反觀switch arms 之後都出到ringfit 同sports 呢d
Joycon雖然垃圾但勝在夠方便
好似just dance
同一隻game喺switch一開就玩得
Ps5就要搞一大輪用手機玩
寧願畫質差都用switch玩啦

仲有好多hit game
Ring fit, sports都係用joycon
呢啲用ps, xbox就難搞好多
PS 本身都唔多多P game
ps4 買機送多個手制,去到今日都仲未開
要人地開ip出喺ps度又話睇switch睇到眼盲,但佢地又唔會攞ps去對pc架喎
為咗班垃圾spec撚
哂咁多錢開發新機
任天堂睬你都on9

市場證明只要啲game好玩就有人買單
thanks
其實機能 / 遊戲質素 同賺錢係無掛鈎

任天堂出堂係垃圾機能係人都知。
但偏偏塵世間垃圾先會多人買🤣
佢賣一部賺一部機

隔離公司 , 又話賣一部蝕一部,
可能打手但求打個和,連開發成本都賺唔返,
咁既情況邊有得同專吸水魚既公司相比!

係人都明知溝女係 燒銀紙
Cheap 至叫隻雞
傻人玩TPGF…..
富豪包女…..

基本上… 買Switch 如同買部電話咁…
隨時市場上8成人買黎封塵
你吹得佢漲咩🤣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞