Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
老任自家製 GAME 都夠頂住個雞頭
不過老任都差唔多真係要推新機
再係咁食老本只會步超任後塵
仲有早年3DS過i裸眼3D睇壞眼
有冇人覺得switch個機能已經到左極限?
https://lih.kg/3382850

對上一個post先俾人插到咩咁
點知就話賺左690億
其實依家switch嘅方向唔錯
唔太需要hard core或3A大作
剩食家庭party game已經好殺食
加上老任自家作品靠創意又有班死忠
你無計部機要勁到時又厚又重又加價
你班撚樣又會話呢話路
當年psp同psv夠比人睇好可以秒nds同3ds啦, 結果
玩朱紫之前真係唔會理解到垃圾同好玩2樣嘢係可以同時存在
呢度D spec撚話好撚傷眼
照計全球既眼科醫生應該賺到仆街
都差唔多要升級
連自己出嘅 Pokémon 都可以 lag
TOTK 都好明顯感覺到畫面嘅限制

據聞話 TOTK 已經係 switch 最後一部任記自家大作?
賣得好因為有botw個last trailer,未出之前UNY無人訂,原本仲屌無game連Mario kart都炒冷飯
以前game boy n64咪又係咁玩
係傷既話一早盲哂啦
下一代要好大突破先有機會唔步wii u 後塵
否則switch 分分鐘可以再戰十年
玩落先知好方便
拎去邊度玩都得,希望下代機都有手提mode
賺賺埋埋都唔upgrade機能,班任奴仲好撚光榮咁
要推高fps根本唔難
問題係推高左之後 散熱同用電量點搞
如果玩得60分鐘就無電 隻手又練鐵沙掌既話
咁推高黎都無乜謂
原來咁耐嗱
玩pokemon就得
唔用pro手掣玩zelda同mon hunt個啲完全玩唔落手
鎂金呀大佬 係明日大嶼既價錢
你問隻game有冇lag 咁當然有
但唔影響我既遊戲體驗
因為好撚好玩
華碩部新機真係玩一粒鐘就收檔
其實真係唔算賺得多,比起其他科技巨頭差好遠,但佢對人類貢獻算大,最少我覺得大過Meta先
講到口臭,PKM唔撚係任天堂整架
TOTK之後仲有Pikimin 4同Metroid Prime 4
係dock方面升級有冇諗頭
出個2000蚊dock塞個gtx3060水平既external gpu
就好似rog ally駁xg mobile咁
switch可以再賣多10年
其實都有諗過如果部switch性能好啲就好了
但sd出左黎就打消左呢個想法
變到又重又大部既話我不如玩返性能無咁好但輕便既機算
體積變大左我諗女性玩家同細手撚應該唔會買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞