Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
NDS 可玩性高太多, 例如 lost in blue 鑽木取火最後吹氣,我大佬無聊問我借機玩,佢玩到呢度係嘩左聲
我估都係app store 生態問題
free app + subscription / 課金,d 人可以瞇埋眼就課幾舊水 (但我唔會)
paid app 仲要幾舊水一隻既game,下載量反而有機會低d
你諗下十幾年前whatsapp $8 都俾人屌
仲有變哂持續更新唔可以day1就玩足隻game
做功課都可以同老師講每月一次
雖然都有啲game內容足料到你會覺得更新係100%+N
但好多都係根本未夠100%就推出黎話等更新
都唔講cyberpunk no man sky 呢d 爛game
FF7Re 明明只係remake,都要硬斬,真係唔知做乜鳩
mhr 同mhw 都係咁
搞到玩玩下要等一個月
然後玩其他驚一個月後就唔想玩
當然明佢咁做係趕絕二手先咁做
psp靠mh贏其實係港台人既錯覺
當年歐美人唔玩mh
直頭叫psp係電子垃圾
個問題係lite好明顯係閹割版黎 當初都諗邊個會走去買lite
結果賣得又唔差呢下先好野
我兩部都有買
仲買多左部 nds 俾條女一齊玩

諗諗下
可能就係 nds 銷量高一截既原因
psp 就一部部咁買
nds 就一 pair pair 咁買
佢lite都係想食返D淨係返手提機既客群姐
就係想講mh
對我黎講mh係一停就好難拎返起
結果W同IB打太快連第一次更新都捱唔到就棄左
到R同SB已經盡量拖慢打結果都係打到頭一次update就轉左其他game

一放低真係拎唔返上手玩之後就無玩落去
你損失,psv 我有兩個朋友首發排隊買,我陪佢地去買,其間佢地叫我一齊買,我同佢地講 psv 一定死硬係手機上面,任記都仲可能用自家品牌頂住,過左好多年後諗起問其中一個佢話只玩過一隻 game 之後封塵,psp 佢哋都只係玩過 mh 咁大把
只係surprise呢班人比我地想像中多
當畫質spec 撚叫緊無60fps 4K 等執果陣
原來有班客會買呢啲電子垃圾
nds有r4卡,點輸

switch 本身已經唔係勁 spec
又已經平
仲要賣點係手制隨時拎出黎 2p
點知閹左都有人買
psp直頭iso唔洗買r4添
呢隻堅好玩
想行得順穩60fps我理解
但吹毛求疵下下要4K又要60fps根本冇可能
PS自己都唔係隻隻GAME都做到
lite係勝在重量大小姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞