Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
而家區議會咁完善
應該可以每區一個噴水池
係每個噴水池之間再起天橋連接
點會無, 依家咪有影視 、主題公園、ip相關周邊
steamdesk 都行唔到1080p 賣緊3千幾至5千
電量差過switch
你用廢game比有乜意思
snapdragon 7 plus gen2啊懵撚叫咗你地跟貼d科技行業先㗎啦 學人講tdp
就算steam deck行x86模擬switch性能都屌打switch
switch game渲染難度上黎講就係廢game 卡通畫質同pc gamd d polygon根本無得比
仲要最大訴求根本唔係咩4k 720p穩30fps都唔得要動態降resolution+frame drop 落20fps
所以先話 spec 撚弱智
部機貴多一兩千我已經唔會諗
以前屋企好窮所以無得玩,想知點解係switch贏
點睇今日兩千價位性能已經係switch五倍
covid 個幾年佢贏到哭
因為要另外買配件,game 又少
Wii/switch 用本身手制已經可以玩
點睇今日咁多手機都咁勁
但出唔到 totk?
全部關遊戲事
主題公園有獨立老任開 ?
一隻zelda 已經冇幾多間廠有能力de到bug啦
sorry 老任就係話比啲垃圾聽 能力 (zelda) 佢有 IP (mario, pkm) 佢有 創新 (不論係新ip splatoon 定新玩法 labo ringfit) 佢都有
都唔夠輝瑞賺得勁打撚完仲有多國政府同苗撚護航
你拎部手提機 2000 蚊做齊你想要既 function 再話我聽
咁而家SD同rog ally係咪賣緊2000蚊?
開口埋口就話垃圾
畫質至上主義者講野寧捨 on9

而家 d 所謂 3A 大作
好多都係鳩撳幾個制就睇幾分鐘對白咁
畫面極靚但遊戲方式白撚痴

事實就係好多廠商根本欠缺創意人材
冇能力設計出好既遊戲
只能夠一味抄舊作
又或者推盡d 機身設計同機能
結果實際對手就係 PC / steam
任天堂根本係另一個世界黎
就等於用飛行棋 vs 啤牌
一味踩d 啤牌用紙做既、濕水會爛既、咁平一副都有人玩咁 on9 既
完全唔知屌乜春

一副飛行棋就算用水晶、鑽石、珍珠整出黎
玩落去始終都係飛行棋
啤牌就算用最 cheap 既紙做
都係啤牌
道理就係咁咋嘛
我唔介意副啤牌用靚d 既紙去做
而且肯定而家呢副唔係用廁紙整
正正常常大家玩得開心
好過玩鑽石飛行棋 10 倍啦
開口埋口垃圾既柒頭用下個腦啦好心
佢地個腦唔識轉 x1粒u 8年前
換粒今代同當年同級同成本既u 已經快好撚多
淨係識話會貴幾千蚊 on99
而家 d 機 spec 咁撚勁
但出埋d game 咁撚無聊
點做到?
咁你不如試下砌部性能有switch五倍既2000蚊手提機出黎賣
你做撚硬下一個誠哥都似
唔識tech嘢行開啦
咁佢點都儘量壓個定價係300美金
所以啲人估佢下一部用8GB未必會用16GB 既Tegra Orin
因為會壓唔到落哩個價
係你講2000蚊就有switch五倍
我諗SD個spec都有五倍掛 咁佢係咪賣緊2000蚊
講緊粒u 成本 你講game做乜柒
都係個句 你有冇買totk
咁拎今日u 既成本
去屌一部好幾年前出既機
做乜柒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞