Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
我睇你個post 買左成半年,開左都唔知有無五次
佢賣到咁多咪因為啲game好玩
你試下pro賣貴1000睇下啲人買返oled定pro
其實話唔需要果班
都係見到有人笑鳩d 玩家
明知 switch 既 spec 跑輸對手
都會玩 switch 既 game
先會咁樣反駁
講咩社交…
遠古 MSN 年代已經有Game同囡囡玩…
再近代D…. Facebook 又有D小遊戲…
跟住又有Wii …. 咩 Wii Fit 呀…
果D全部都係 買黎俾人囡囡玩為主…
男人老狗點會鳩FingFing手制咁打機….

PS / SS / N64 ….當年邊有 上網社交…
以前咪又係日打夜打…打到痴晒線過宜家!

宜家年紀唔同左,享受追求既野唔同左,
買部 Switch 仲平請囡囡過食餐飯
根本唔需要諗咩 硬件機能…
又黎過啦 先唔講依家平過佢嘅機spec已經double咗 就俾你出隻pro再賣貴幾百 你估下會唔會賣斷貨
估唔到sd既spec行大作都係得800p 唔穩30fps
精明嘅你梗係買lite啦 oled呢d畫質撚手感撚niche market黎
咁你有冇marketing research證明到一定大賣
任天堂玩家係無Sony同PC玩家咁忠誠你要知道
nani竟然無咁忠誠
oled版銷售數據說明一切 pro版市場呼聲源源不絕
仲要大部咁撚多
班撚屌又要屌又要玩

叫佢地忍手唔好買or買對家新出手提機比下壓力任記幫手提升下市場競爭力

即刻縮返入老母個閪度
真,明明唔買就係最好嘅表態⋯⋯

但係switch 而家係第三暢銷遊戲機
咁你咪寫信俾任記囉 一係咪唔好買囉
而家仲要有steam deck rog ally俾你揀
又要屌又要玩 煩撚過港女
其實未至於「係咁 lag」吧?
係咪吹大左?
你可以話要進步
但吹到 30 fps 玩唔到就好笑左 d
肯定係吹大
如果遊戲體驗真係咁差,全球又點會咁多人賣帳
咁你想多d 想多幾日就有架啦
買左steam deck
撚兩撚賣返出去
Spec 撚想左好多年
現實係ps4 收皮switch 銷量仍然屢創新高
我自己玩就冇特別在意 drop frame 果d
都係咁玩
仲晚晚玩到唔停唔想訓
反而玩 3A 大作好快就唔耐煩
d 草皮勁高清都冇用
如果switch新機係sd咁真係唔知點撚算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞