Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
3DS正如我所講係開波太自信賣到貴一貴先出事,之後佢九月即刻搞conference 推一堆game海外加減價嚟救亡,之後就上晒軌道大賣返

WIiU由佢公佈嗰刻已經宣布死亡關手機game撚事

手機出game已經講咗係當時戰略方針用嚟吸引玩家返自己平台,順便塞住股東把口
佢嗰堆手機game全部都係鳩整仲會隨時執柒就知唔係有心長搞
odyssey 算係第一爆發點?
之後中間just dance 果d 穩定
去到動森 ringfit 應該係爆得最勁既時間?
不如調返轉睇wii同nds嗰期爆出嚟,食得中嘅係咩客
點解switch又爆得返出嚟,而家手機game就唔賺咩

你3ds同wiiu食唔中班客就預咗仆架啦,洗乜賴俾手機game打殘
而且今時今日睇返,3ds就算唔靠light user,靠自家堆ip同芒亨都守得到尾
反而對家嗰部就真係四面楚歌
老任冇必要花咁多錢買
3DS初期仆仲有個原因撞正311
WiiU仆直可以話係老任將自己儲埋咁多年嘅炸彈一次過引爆
好在爆咗清晒瘀毒,switch呢代先行得咁順
同埋老任咁都炸唔死將來就仲難收皮
個影響有咁大?
想睇其他娛樂行業果期業績
全國都愁雲慘霧邊有心情同你買新娛樂
當然初期定價都係原因
果時mario odyssey 出果陣邊有任買咁誇
要天未光去aeon 門口擔櫈仔排隊買 買完就去返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞