Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
冇話救唔救
初初出pokemon let's go都一大班人出機
Mario cart 幾年嚟都係銷量榜頭20名
Switch同gta一樣
永遠都出唔到下一代
疫情個陣斷貨斷得最勁就係動森同ringfit
你估真係有咁多spec撚玩switch咩
基本上任何product都好 只要target係女人就無撚得輸
條仔會為左條女買機
細路想打機要老母俾錢
如果為左升spec部機重左大左而無左女人個market不如唔好做
我諗任記都係咁諗
will剛出全世界都睇好
但反而消失咗
記得好多人玩到爆電視
人地索狗玩膠你又跟住貼,智商有無80
所以你真係短視到仆街
出左其他platform邊個會買任記個主機?
係SONY先咁ON9將自己D牌送比M$
仲有講任記無技術力真係笑撚到傻
王國之淚咁撚多內容但只係壓到16GB都可以講任記無技術力
我做graphic design都諗左勁撚耐佢到底點做到呢樣野
你不如望下其他廠D所謂3A大作要幾多GB
講IP食塵 你洗唔洗睇下歷史上銷量最高前50有幾多係任記本家game
呢兩隻唔插電視唔用手掣唔會想玩
想當年,落黃金買機要食骨
每個人追求既野都唔同
有人覺得1080p60fps, 甚至2k4k先玩得落
都一樣有人覺得30fps就夠係最低合格線
打機最緊要始終係好玩唔係好睇
如果要超高畫質先算係game咁大把indie都唔會紅得起

更唔好話連steam自己統計調查最多人用既display都一直係1060 1650 3060呢啲入門級
比個版權出Pikmin bloom個D就真係winwin雙贏,下放就得人地贏,因為你係要比上架費同分成,唔係人地比錢你
唔係靚畫面先叫3A,botw同totk響成本,宣傳層面已經係3A大作
Switch緊係無正過totk既game,下年都出新世代啦
一開始少game公佈係老任習慣左隻game唔ready都唔會同你講幾時出
結果之後啲game咪又係排住隊咁黎
頭一年D game多到玩唔切
嗰陣華語區大把何去何從既打手文
連當時食慣PS奶水大既一眾香港所謂game霉都好睇唔起switch

係爆賣左先開始轉風向
佢主機絕境時成日創到新的大IP 出黎
N64 令Mario,Zelda 完美過渡3D化,仲有大亂鬥
WiiU 有Splatoon
主機生週期就快完,都有作品爆出黎撐住,好似wii 的wii fit
點會呀
有Mario 好難輸盡
Sony: how dare you!
到今日仲係好撚多人唔知咩叫3A
以前機能低好合理
依家連手機都要120f碌網頁先覺得順既人大有人在
唔期望佢會做到硬件好快 60fps就夠 唔算spec撚啦掛
當佢三年前iphone 12粒u都快過佢部機唔知幾多倍啦
同埋搵女人做例子咁又有幾多女人玩薩以達
骨頭霸王2
就算係wiiu嗰期都仲有大撚把cash點會死
好癲,用低階硬件可以降低開發成本同埋慳返時間,搵最大利潤,而且市場又buy,服咗老任,榨干榨淨先出新機。switch 應該玩多兩三年先公佈次世代主機
咁你放心
哩兩年是但一粒新既ARM CORTEX 都會勁過哩粒過期TEGRA X1 好多倍下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞