Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
咁嘅收益都出唔到一部1080穩定60fps嘅handheld
Cut左地圖好多屋變唔入得
連登世界只有坐M記既人先玩遊戲機
拎部機去人地屋企玩都係帶switch啦

唔通拎部磚PS5 Xbox 10kg 掟得死人
我淨係拎 game 同手掣去喎
原來大家真係會成部機拎埋

其實淨玩家用機mode嘅得2成
兩者都用5成
淨手提3成
你見唔到唔代表無人咁用
唔係一定要行住街坐緊車玩,好多人帶返工玩又得,響屋企訓響床唔開電視玩又得,去旅行坐飛機玩又得,帶去朋友屋企連機又得
因為真係冇
一係你入Amd Nv開發出黎
呢樣真
elder ring 我都係玩電腦版貪佢有mod
冇壓縮既話連關都都去唔到,入唔到嗰啲割愛讓步姐
當年都係岩田聰幫Game Freak壓data先做到咁
APPLE叫做出過遊戲主機架
不過敗走收場
N64都有技術塞到D PRE RENDER CG片入去播
當然D片有幾高解像你都可以想像得到
其實之前scam coin礦卡都有影響

NV掛住購大錢
唔撚想理
謝謝數據

不過我理解係
如果針對續航能力呢一點去睇
搵到位 station 咁玩我都視之為唔太重要
例如返公司玩
要叉電就容易好多
續航主要真係響街度、搭緊車之類最重要
我初頭都唔睇好lite
我老婆係要買,我就指住佢黎笑,一飄移佢就麻撚煩,屋企已經十幾廿隻switch手制殘骸,成日執起唔知邊隻得d細路又亂掉

咁佢確實3,4個月就飄移,但維修渠道比想像中簡單,印象中佢fb搵條友整中午俾佢,放工就拎得返

而lite一體成形,又輕d,手提mode會比識分體既其他機種手感更好,我依家都唔笑佢了,我同d細路打機霸哂d moon佢都可以自成一角玩殺意達,唔一定係出街打機既人用既
唔係人人都會帶埋個叉電返工,亦唔係人人都有隻大火數既type c牛響公司
就算有,長期插住條線玩都唔方便,一部手提遊戲機我覺得玩到2個半鐘先叫做合格
Lite真係好正啊,係屋企訓係度玩好爽,又輕,唔經唔覺又幾個鐘
我就覺得好少人就係帶出街,係車係街玩,因為真係唔方便,亦都好少見人咁做

不過續航力都好緊要,唔係個個都想插住電玩手提mode。我訓係床玩個陣,要叉電就好麻煩,無得係最舒服個位玩
其實即係插住線用電話一樣,有條野吊吊fing係好唔舒服
因為真係BOTW真係好好玩
發售第一日現場買王國之淚條隊長到痴線
其實我都有諗過買唔買多部lite出街用或者係床度用
有時玩耐左真係覺得部機有少少重
出到,賣一萬蚊部係咪買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞