Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
部兩千銀既遊戲機你講性能
iphone 齋粒u都千幾二千啦
部theme機真係好靚好想買多部
咪撚扮事後諸葛
事關你連事後諸葛都唔算係

當年佢部機係出奇既,唔少人一出已經支持佢掌機同console合一個idea,覺得輸左一個世代,下一個世代撈埋d掌機玩家會起到圍

問題係頭幾個月俾人睇淡既係冇game
點知佢之後第一方game海,應該係任天堂先做到
X1 唔係N 記既咩? 有AMD 加持?
現實上
依家根本冇晶片

15W TDP 行到穩1080P 60fps
科技就係做唔到
有咩計
ARM 都有唔同系列,2千零你想要粒咩U?
依家是但一粒中階u 都勁過粒降頻關核x1幾倍喇
有無大作同埋出唔出新機係無關係
照你咁講老任每2/3 年出一隻大作既話永世唔洗出新機都得
老任單純地做岩左marketing
ps4/ps5 定位左係真係打慣機 對3A 作/ 畫面有要求既群體, 都係男性居多 而且game 開發成本亦高
但老任出部垃圾機 主sell game 夠大眾 一般人都吸納到 你見幾多港女有買switch 就知 變相target 全年齡層 而且垃圾畫面更加慳返好多開發時間, 照道理亦唔需要再出新機追求畫面 除非硬件成本已經變得相當低, 老任easy win
除左打慣機、easy win同埋開發時間個句
其他認同
打慣機先要全修
Easy win又唔見索索做還我psv game
開發時間係純粹張整畫面個part 專心落遊戲性
Del bug同細節位
都唔會短
罪大由psp 年代開始已經係追求畫面/3A大作, 定位想high end 過老任 同埋market左gamer , 所以先話老任係做岩左marketing
至於del bug/ 細節位
sorry switch 啲垃圾(簡單)game無論複雜同數量都一定少功夫過ps4/Xbox,
而家講緊係console 主機主要係sell 一堆大作, 少量輕鬆小品
而switch 相反, 大量小品 少量大作
背後執既野/出產時間可以爭好遠
Switch 啲小品game其實唔係老任開發
除非你意思係party game
而且switch啲大作比起所謂依家啲3a
細節度高好多
唔係畫面個隻細節、係玩法個隻細節
唔講其作,淨講薩爾達
個物理引擎依家都冇邊隻開放世界game係超越到
而Sony個堆大作…除左戰神我都睇唔出有咩咁大
隻魔法師廢到
switch多小品game係因為你隻GAME只要過CERO就俾你上架
而SONY係相對上嚴好多 所以你咪睇落eshop好多小品
你可以google下對戰公主呢隻GAME
我覺得你要先搞清楚任記除左整GAME佢都係俾第三方玩佢部switch既平台
同時你都可以明白點解點解無咁多小品 咪就係因為高貴既玩家睇唔起低成本遊戲 先搞到indie廠去switch出game
switch多小品game係因為你隻GAME只要過CERO就俾你上架
而SONY係相對上嚴好多 所以你咪睇落eshop好多小品
你可以google下對戰公主呢隻GAME
我覺得你要先搞清楚任記除左整GAME佢都係俾第三方玩佢部switch既平台
同時你都可以明白點解PS無咁多小品 咪就係因為高貴既玩家睇唔起低成本遊戲 先搞到indie廠去switch出game
我係任豚,鍾意任記game,比錢任記出更多我鍾意嘅 game有咩問題
AMD FSR技術係開源嘅,A卡N卡都用得

【情報】AMD:N卡能用FSR、但需要自行優化
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60030&snA=577911
值錢過迪士尼? 你真係咪撚玩啦
大把人為BOTW出機,咁都叫骨

1-2switch炸彈人同街霸先至係骨中三寶
自己睇下全球十大票房係邊幾間公司

樓上重吹到話乜嘢勁過Disney

套蜘蛛俠三代同堂唔記得左係邊間公司?

有時最撚on9係討論都唔撚客觀,下下玩平行時空。真係on99。
開口埋口垃圾 你打咁多字咪又係d垃圾廢話
switch 降頻tegra x1 0.39tflops gfxbench azetech ruins 1080p 19fps
sd7+g2 1.4tflops gfxbench azetech ruins 1080p 99fps
btw sd7+g2.1 tdp 7w 賣緊2000蚊電話
唔好再講咩做唔到 賺唔到錢 唔做就係唔做 躺平照賺吹到你啤一聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞