Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
其他post講的野我都講多次
我淨係想佢totk 可以handheld穩到720p 30fps
有60fps當然更好
問題佢做唔到,用埋fsr 技術都係唔得,一用究極手就framedrop
30fps—>20fps我相信好多人會覺得好窒,你可能真係唔覺,咁我都冇問題,人人都唔同。但你話人寫輪眼就on9左少少囉

720p 30fps 穩都係spec撚?
我 ps4 switch switch lite 都有
我係 三姓家奴
係咪我講呀
妖咁啲手機整75hz mon 佢間廠自己本身推既內容係咪要做到75fps 輸出呀?其他apps 佢控制唔到,自己UI 同內容都會造到75fps 比返用戶體驗人啦

咁switch 下60hz 係呀,咁佢自家廠既內容有冇比返60fps人?個問題係呢度呀
有人
賺埋賺埋原來都起唔到明日大嶼
在座好多比人話任豚可能都係三姓甚至四姓家奴
hz同fps唔係1:1架大佬
賺緊錢即係work,
點解要為左您打兩句就洗錢開發新機
到時您又唔會買

您不如叫Sony整PSP5
以前係大家知道造唔到,所以會將就自己既遊戲內容去繼持個fps
而家係大家知反正造唔到,就犧牲個fps 去整遊戲內容
你都痴線,2023冇4k光追既game都唔會玩,嗮時間
唔通你仲會睇vcr咩
PS5同XSX都唔係全部穩60
都唔知佢個一定要60係咩論點黎
就係要飢餓到你出下世代機然後一出即買
反正機能垃圾都照樣靠自家game吸引倒咁多人買,駛乜分心搞咁多
我話知佢有幾多隻做得到
有一隻做唔到咪要屌
totk 唔係老任出?
同d spec 撚溝通真係會頭痛
4K光追240fps
首先我要clarify一樣野
你問我玩王淚有冇lag 有 但係影響唔到個遊戲體驗
因為比起撞bug我覺得drop frame無傷大雅
同埋講究極手 我想知如果換其他遊戲廠黎做 做唔到穩frame呢個效果先
大亂鬥/bayo/sp3做到60fps=睇唔到
totk唔做60fps=屌左先
ps4應該輸幾條街
根據 Bloomberg 的報導指,由於 PS5 的硬件短缺,以及使用 SSD、支援光線追踪的 AMD GPU,以及升級更快的 RAM,成本價就已經高約 450 美元(約 $3495),比 2013 年定價 399 美元的 PS4(約 $3099)更高。

以上計算
仲係疫情時晶片荒個成本
而家賣緊4千幾港紙
點賣一部蝕一部
如果你講PS5蝕係計埋開發費
咁又唔見你講任記時識得諗
任記一樣要開發費
仲會將開發費分多啲俾game rather than部機
哇屌 原來你睇到frame drop
咁好簡單 想佢出部野穩到30fps有冇問題先
雖然無傷大雅,但係咪連frame drop 冇埋會更好先
一早輸左
PS4: 117.2M
NS: 125.62M
依家NS上面得返NDS(154.02M)同PS2(>155M)
一個編輯
屌緊啦
redfall 冇60 比人屌撚到反皮啦
(雖然唔只屌呢一樣)
人地就可以比人屌
老任就唔屌得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞