Switch幫任天堂七年賺了690億美元

938 回覆
195 Like 9 Dislike
我都試過係巴士玩Zelda 但好難投入
依家乖乖地係返啲安靜既地方玩算

隻 switch lite 賣得好咩???
我真係冇追
以為收左皮咁 on9
無psp,不過當年同同事食飯果時係一齊玩孖寶賽車,我係因為呢個原因買 nds,psp 都有同事帶返來,但mh 真係無法做到 nds 果種效果,我當年玩孖車最鐘意陰人,係玩到旁邊個女同事咬我
截至2022年12月底為止Switch系列機種全球累計銷售量達1億2,255萬台、已超越1989年開賣的掌上型遊樂器「Game Boy」的1億1,869萬台,其中一般版Switch為8,867萬台、Switch Lite為2,040萬台、OLED版Switch為1,349萬台。

賣得好過oled
PSP叫做完完整整完成任務行完個PRODUCT CYCLE唔洗中途收檔
埋單計數SONY賺左幾多就冇深究
我買 switch 果時係見到兩個家長買 lite,應該有佢嘅市場
任記啲多數 game 易學難精 好易搵到隔離人落坑
你有普通版都唔會特登去買 oled 啦,未入手就話姐
咁確實家長先係會買遊戲機既人
而家d 細路好多細細個已經玩手機
有d 真係打好多機
但從來未打過「遊戲機」
所以屌「老任出機 spec 差過對手」呢個論點
應該會屌到 2046
幾肯定後續機都會咁行
Mario maker:真 易學難精
主要係食飯時間已經可以打幾場,又可以8人打,過程又歡樂,輸贏都開心,講起來另一隻輸贏都開心嘅 game 係 L4D

MH 係無呢啲效果
我係壞機先換oled
應該好多都係咁
如果會hand held玩,我覺得多買一部oled係可以嘅
前提係有閒錢
懷疑任記計過數舊機差唔多壞電先出OLED
我部17年舊機 得返半粒鐘電 就換咗OLED
app store 生態問題,一隻好用既photo editing app 都無人肯俾錢買
而家d app 主要都係行subscription
如果game 行subscription 咪又變課金game
兩年前出個arcade都半死 根本冇心搞
我當年部PSP係申請信用卡送, 呢D銷量好假囉
都唔知係無心定搞唔起
外行人唔識,其實ios 行唔行到果d gaming engine?
RE8都玩到 冇心搞姐 可能搵唔到太多錢
大家都係一樣因為唔夠貨先炒
咁係咪PS都唔睇好自己
我部20年舊機就係貪佢大moon左先換oled
只係唔睇唔知原來lite咁賣得
lite早過OLED 2年出,但個差距得返600萬,真係唔算賣得好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞