[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
好唔抵
我係1699嗰陣做學生價1563加其他discount再買
之後冇再咁平過
On9咁我喺英國買算,而家減緊價£149
有冇人賣最新個部kindle paperwhite
官網淨機都係$2000咁上下
明白
咁以ching你所知
1同2差唔差得遠?
轉落eink都係用Calibre姐
但kindle唔用得epub要calibre轉一次檔先
係咩
我無但有cover
可以考慮下日本樂天
我二月尾買,27800yen包smart cover,集運返香港約$100蚊。
咁我買kobo 算
唔該絲打
而家send to kindle係可以接受epub檔案
佢依家好似係send to kindle收epub 但唔收mobi
但平時電腦入檔又好似無改變
唔肯定scribe係咪都係咁
1 唔知軟件仲有冇update
冇就一定2
最近update完幾次好咗好多
已經買咗送到嚟開心使用中,但都感謝ching

終於唔洗用iPad個垃圾books app睇書
咁聽落買2好啲
反而唔知普通筆夠用定要premium pen
Premium 好d
反轉可以擦好實用
不過我自己prefer lamy
樂天和google account可以link埋一齊,無影響㗎喎。不過最反智係買書唔會扣點數先,反而用購物金先,但購物金無限期點數有限期,勁on9,每次出活動送購物金都唔敢充太多,驚一路用唔曬反而點數過期
Remarkable個保護套貴到
有無人用google drive 入書去kobo book 手機apps
跟住用 libra2諗住同步 更新完反而唔見左啲書
佢啲配件係好貴Type Folio直頭超貴
睇下副廠啲保護套 應該平啲?
好似app同閱讀器分開
其中一邊import嘅書唔會sync去另一邊
我覺得其實唔使買
你用平時嗰啲tablet 保護套已經OK
我自己係bag organiser 有一格專門放佢
特登買佢嗰個冇需要
我買完kindle scribe之後想買多個套
原廠都超貴

btw原來kindle scribe支筆都可以俾remarkable用(筆頂擦膠都work)
搞到想買多部remarkable玩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞