[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
用緊部boox 其實開app 真係慢
但原生reader 開pdf epud 相當ok 喎,我都係要部大mon 睇doc
主要係睇中文書
同埋唔想搞太多轉檔入檔野以方便為主
應該買mooink plus2 定 kobo libra 好
多數都係返相應書城買返電子書就算
想問kobo白色機身會唔會好易變黃
兩者差唔多, 你一係上佢個網睇吓你要既書有無賣...
另外 KOBO 香港比較易買,有實機可以睇吓效果
有無巴打買左mobiscribe wave
好似裝唔到 gboard (無限 loading),試過其他輸入法 apk 都一樣
部機內建得注音輸入法
可以點解決
搵到原因
部機唔支援 arm64-v8a 既 apk
用返 armeabi-v7a 就ok
Haha, 黑白嚟講好多閱讀器都有e 個壞處
樂天買書有折好似都平唔過Google play?
如果kobo買書都入到落kindle睇,咁買kobo純粹係貪佢整合方便?
利申:平時冇睇開,之前仲以為電子書買咗就所有e-reader都睇得而家先知分黨分派
有無人試過淘寶買boox 價錢平幾舊 但客服話香港不支援⋯⋯係咪唔應該貪平求賜教
新手想問,kobo 整合方便係咩意思?

如果用開google play store 買書,打算用calibre,through 電腦入書,咁其實kindle 同kobo嘅e-reader 仲有咩分別?
Kobo多繁體書,直接買書睇唔使自己搬入去
想買kindle,請問生字提示呢個功能有無繁體字簡?
https://www.amazon.cn/b?ie=UTF8&node=1979896071
買完書 用返個間既e-reader
Wi-Fi 同步 就睇到本書
唔洗下下開電腦駁線 拉本書入kindle

而Kindle 英文書極多 Kobo多d中文書
所以買之前睇你買咩書多 決定用咩機
睇中文書多。諗住買Paperwhite 自己入算
$800水貨抵屌
新手求教

明明Calibre 裝喊dedrm再restart calibre,點解都仲係未de drm ?

入個epub 落kindle 又無show到出嚟,用send to kindle 又話failed
有無巴打有用mox.moe?
呢個星期開始好似push 唔到野落kindle?

睇返log 係有野push 出去
但我kindle acc 無野收到
kobo store 買左書 有冇方法 export 到個 ebook file 放去另一部 kobo (唔同ac)
Kindle oasis 4 幾時出
唔同ac就唔得架喇
上kobo網download本書嘅acsm
再用ADE過入另一部kobo
大家D電子書有冇買保護套? 邊到買比較平, 多選擇?
網上搵過得好少..又貴
TaoBao
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞