[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
用開微信看書,得簡體字,一年價錢$200好多書揀,界面幾好用,又有得highlight,買左部kindle,無咩點用。😂有冇人好似我咁?買過kindle unlimited ,想睇既書多數唔包😂

想用多d kindle 但用慣左微信看書,有咩方法可以係kindle 用微信看書? 看得多眼好累😂
我睇開理財/個人成長書多,都想睇繁體字,有無其他app推介?
leaf2睇a4 pdf應該會睇到進化
不過上一兩個post,有個巴打講用kindle睇a4 pdf睇左幾年,有過人之處都冇咩唔得
之前一直想入部eink 平時用app睇小說漫畫多 想問下kobo或者kindle係咪唔可以另外上網同dl app睇 我見boox就有寫到明行Android可以另外裝其他app 係咪呢個會好啲
豐宅都係寫明no warranty 仲要貴過出面街200蚊
有冇人有用MEEBOOK?
睇人介紹原來博閱D人開發既?
部LIKEBOOK大機壞手寫MON諗緊換唔換機
得kindle就Kobo
有android ereader可以睇下bookwalker
App唔得 可以上網

裝android ereader當然可以得其他apps
只係比較慢同大多數係大陸牌子 呢個要自己考慮
裝*
可能唔係部部都係咁
同最新個啲機已經好左
講起我好想kobo有得highlight pdf
直接用電子筆畫
咁就要用ipad睇喎
thx 咁我應該都係boox好啲 啲網絡小說係晒其他app度 搵日上實體店睇下先
買boox一定要去實體機玩下demo機先好買,boox唯一意義真係得open system,好慢
你d網文連載緊?
完咗本down txt落ereader就ok

未完就好麻煩
暫時係得大陸海訊先有手機形狀嘅eink device
直接開browser每日追書嘅閱讀體驗會好好多
Kindle oasis 係日本樂天買有冇問題?
想用嚟睇英文書+日本中字漫畫咁。

有冇巴絲用過HyRead Gaze/Note 7.8吋電子書閱讀器,好處同壞處係...?
Boox唔係算快喇咩
前年未有新機試kobo readmoo慢到我以為壞左
係樂天買kindle?
kindle唔多中文漫畫 你望下有無你想睇既賣先
我諗住係靠mox.moe呢啲網down完輸入kindle
諗緊oasis 3 定 4。
點解個個都講boox慢,有幾多個真係有用過
除左部機速度,個app都好大影響,kobo app公認係柒,唔柒導唔到人買機
boox舊/最低階model講慢係冇錯,但中階機已經夠用有餘,高階機直情overkill,我睇幾百mb嘅pdf都唔會feel到慢
爬過陣舊文,見到有巴打推介 https://bookfere.com/dict 下載字典, 但好似唔見有英繁中字典, 唔知有冇巴打知可以share 有咩好用英繁中字典
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞