[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
各位巴絲
請教下,如果我係日本樂天買Kobo,是否沒有保養?但系統語言可唔可以轉正體中文架?
想買, 返工用黎MARK NOTE, 放工又可以睇書.

但想摸下實物先
如果我電腦有pdf書檔,可唔可以放入kobo 入面睇?
可以
除非中咗bug
佢呢個大細嚟講,唔算貴啦
我本身有kindle,想問下而家邊部睇hyread比較好
book/hyread自己出嘅Gaze
如果要睇埋漫畫係咪都係elipsa 好啲

諗緊libra 2 定係elipsa
我libra2算,我淨係睇字同埋唔使手寫功能
最重要係我會帶出街,所以想細啲輕身啲
有無考慮埋sage?
sage個dropbox功能係咪會方便好多?
咁我又應該好少帶出街

libra 2 好在有實體鍵同輕,單手用比較爽
elipsa 就大mon 但重好多,又冇實體鍵

sage 應該唔會考慮了,mon 唔係大太多
Sage 我自己用緊
Dropbox其實幾好用,但係容易倒水
同埋如果你用筆,好容易hang機hang到傻
Sage睇書,我自己覺得係幾爽嘅
Libra反而我而家睇少少太細
之前有段時間,我用朋友部kindle (一時醒唔起叫咩 7吋有實體揭頁按鈕嗰一部)
但我自己覺得應該係習慣,平時用開10吋以上+sage , 七吋真係唔習慣
七吋嘅話,單手睇會舒服啲,但我自己摸過libra同kindle ,kindle舒服d,比我寧願買kindle
巴打 想請問知唔知學生email 果$100 coupon 係幾時有同直接入落account 定點攞架?登記左幾日都未收到
唔該巴打
唔太記得
你試下直接加落cart找數睇下有冇得平
我記得買嗰陣都要再收email入verification code
Libra 2睇漫畫我覺得有啲細
可能Sage會好啲,不過Sage好似好多鑊氣
巴打應該係講oasis?
金屬輕身好多!

同金屬手感好正
不過micro usb不了
我都想佢出type c版,佢出我應該會買
libra 2雖然都好用,但金屬真係心郁想買
我都睇過下啲review 話sage 有好多問題先唔考慮佢
我自己都係受害人
不過so far 冇邊部e ink十全十美
其實而家係香港買行邊度最抵入手
同問,
日本樂天好似都幾平,
想知轉唔轉到繁中
paperwhite 5翻書速度比4快幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞