[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
之前多 宜家少左 但都麻麻地
我就係怕 所以先因為保養而轉會kobo
通常係點樣hang,frozen左然後要reboot?

E家邊度麻麻地
今個星期嘅Kobo 99蚊呢
想問下有冇ching用過sony digital paper?想知好唔用用
入手libra2爬完文依家係咪直接開台仔acc買書最平?
有部kobo libra
但好多書都係kindle
好難轉
開放式又好似重易hang
純digital paper停左產好耐,你只有二手,或者零售新版讀墨果type
Libra2買機係咪1799?
有時睇睇下㩒制冇反應 要㩒mon有時會自動不停翻頁 有時著書會去左前面頁數 hang機 reboot 就好間中
咁鬼差架
8吋選擇唔多,點知佢咁廢

咁我都係睇libra/paperwhite呢d細機帶出街玩玩
係屋企用scribe/elipsa 2e
今年會唔會出新機
巴打講緊係kindle轉kobo好麻煩
係上網果d step唔work
Paperwhite咁差
我仲想買最新果部
software問題自己搞應該好快搞到
hardware除咗電未試過paperwhite有事
剩係搵到Calibre入書去kindle
但我想入去kobo
照計應該要deDRM轉epub?
搵過d Calibre教學
但幾年前嘅文
又唔好work
可能我用mac os
要搵部windows機試下
可能我唔好彩
部pw4重生存緊
但已經死咗兩部pw5
上網見到d人話入完txt就卡咗
不過我都無入過
思源宋體/黑體好好用,唔會缺字
我諗緊 kobo點都穩陣點 scribe 3千幾一陣大樹就死火
mac機都得㗎
喺calibre度裝deDRM嘅plugin就得
網上有教學
set up完 以後入書會自動deDRM
好方便
信仰問題,就無辦法
買電話都係咁
等prime day減價
Kobo行貨保養還好嘛

香港好多電子野既代理,例如電話,同無買無分別
其實喺amazon US官網買kindle一樣有一年保養
有咩事同客服溝通 佢哋客服都幾易話為
一年內有問題通常都肯換貨
(雖然會換refurbished嘅俾你
不過個人經驗用落同新嘅無分別)

最好買international version
退貨會包埋你郵費寄去美國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞