[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
你差咗ADE
再Google清楚先
用咗AED output 個epub 檔了
最後用返舊版calibre,再轉mobi檔先得

想問mobi 檔係唔係唔會有封面顯示?
未試過唔成功,答唔到你
謝謝
你既情況唔係未dedrm,只係sendtokindle support唔到calibre直接修改完既代碼,只要做多重手續就可以。

Calibre執好曬封面排版後,按“轉換書籍”,重新轉多次epub,然後變左有epub同original_epub,將新轉既epub檔右click或上面“儲存至硬碟”,新檔案就可以直接send to kindle。如果有咩改動都係要重新轉一次再save先可以sendtokindle,否則都會failed。

估計係轉換過程中自動fix好入面d css或html代碼,我喺kobo、google買,或者開心版d書過千本全部都係咁入。

kindle最大好處就係sendtokindle自動上曬雲端,個雲端又無限容量,換機買新機重置乜都好,只要一login返個ac,d書同收藏夾就分門別類係返曬度,真係超正。
感謝巴打
返去再試下先
Kobo Clara HD 用唔用到
而家去mox download咗d 漫畫show唔到封面,想問下係咪更新咗?
Mobiscribe Wave 買到機王
舊電倒水 (叉滿電熄哂所有 app 休眠兩日得返 3X% 電)
wifi 壞既,有時候 Search 唔到任何 network 之餘仲會自己熄
拎去豐澤比個店員仲話部機反應唔正常地慢
但過左10日換機期豐澤唔俾換
要我自己搵代理但個外盒完全無代理既聯絡資料,連豐澤個店員都打左幾個電話先搵到代理個 Email
同問 而家買3會唔會好傻仔
我就快忍唔到手
Remarkable 上次大update完之後好用咗好多
好多問題冇咗
同埋入手lamy果一支筆好好用
有用過boox睇hyread既輕小說,都ok唔錯
睇twitter話而家kindle又又又又show唔到非kindle買既封面
係,最近reddit 都有人講
如果係預先download 落calibre 再usb 過落kindle, 等佢show 唔到封面之後抆線, 再開calibre 插多次線就會自己整返個封面
calibre 已經整左呢個功能🤔
我前幾日用calibre入書都有封面
有啲外來書 有d kobo買抽過黎
kindle想冇廣告係咪一定要俾錢
唔係,直接同amazon cs講想去廣告就得
又壞番
唔知係咪玩嘢
想問下點睇Boox 7.8" Nova Air2?/Air C?
諗住會裝app睇漫畫 同埋download oreilly or 其他app睇書
只可以講, 要android就幾乎得文石可以揀
你自己接受到個價, 符合你需要, 又試過實機就買, 兩部總體都冇伏
睇完網上既comment 好似都係origin好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞