[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
用咗好多年Kobo Aura One Special Edition,除咗無制+microUSB+買唔到官方套外真係無咩投訴

然後早幾日行過見到Kobo Sage陳列品賣900蚊即刻忍唔住買左
有左實體制同買到原裝套後睇書睇漫畫真係quality of life提升

唯一遺憾係買機既時候百密一疏無為意到佢背光百燈有一墶壞咗
好彩本身用開黃光睇書無影響
啱啱買都冇得換
間舖話陳列品無得換
唯有問下Kobo睇吓有無得整
係既
諗諗下都係再觀望下先,暫時對彩mon需求唔大
想買部hyread, 香港有沒地方買到? 上官網買寄DHL去香港運費好貴
香港官網長期out of stock,去代理商環球貿易度買,網上或者去金雞都得
之前一直用開paperwhite
壞咗之後轉kobo Clara 2e
但都係好想買返部kindle睇英文書
幾時有新Oasis
kobo係咪比唔到銀聯 其他卡都要食手續費
我諗oasis應該好似voyage咁
佢都出左paperwhite signature edition, 個mon一樣大
所有model upgrade完係得oasis冇
要upgrade上年一早公布左
Oasis應該冇咩市場

我有部 Kobo forma ,買咗超過三年。
好少用,買咗放埋一邊,因為太大部,長放屋企無用。
你有興趣400元讓俾你,完全正常,有盒有原廠套,無花好新淨。

有興趣聯絡 https://t.me/iamelsa
想買佢新嗰部gaze mini 唔知香港會唔會賣
想問下有無邊部機係可以好似cloud咁同步入到書
唔想下下都用usb過書
台灣官方有話嚟緊書展有得賣,仲話今年會優先比嚟書展嘅人買,因為上年書展嘅時候一早比學校掃晒同埋入貨少,搞到嚟到嘅人無得買
kindle可以用iphone app入/web upload/send email都得

會upload個epub上cloud
邊度有賣KINDLE機套
我去左幾間都得IPAD SIZE
部9吋機個套係咁跌啲碎
書展買e-reader會唔會平啲?
同埋有冇人用過MEEBOOK P10?
咁大個MON賣2K?
係日本樂天買libra 2 香港係咪都用到?
見佢做緊promotion 平好多
兇宅囉,Kobo Kindle cover都齊
yea
想問吓喺Google Play store /博客來買咗電子書書可唔可以入落Kindle睇?
kobo都有
某啲型號可以用dropbox/google drive
舊款/唔支援嘅都可以用kobocloud自己整
kobo疑問
點解有時啲字會變左注音
屋企就黎無位放書 最近想買部E-READER 可以慳返D位
目的 又想睇中文書 又想睇日文漫畫的話
係咪都係KOBO最方便?
見係佢個網度轉區就可以買日本書
轉返台又可以買台版

另外以前係BOOKWALKER 買過一堆書有冇得DL落黎放返入去睇?
用緊Libra 2 開心使用中
最近心思思想買多部大Mon
諗緊kindle scribe 同kobo elipsa 2e
如果唔會jot note 寫野,主要想睇pdf 同漫畫 圖書 的話
邊部好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞