[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
我覺得H2O輕好多
可惜冇白色
個APP唔洗錢
用KINDLE APP入去本書個HIGHLIGHT PAGE佢已經排得好企理
最緊要係用APP COPY AND PASTE返啲CONTENT唔會連埋書名作者一齊貼埋,實用過WINDOWS個SOFTWARE好多
仲有台灣pubu
ching你講笑?
先唔講個system,連backlight都冇喎
而家kindle買既新書係咪轉唔到deDRM epub?

買完先知得個爛鬼kfx檔
好讀最正係有直式
以依家黎講 邊部機係最細部 ? 剛剛睇介紹好似係POKE 5好細部
聽講依家裝返舊版kindle PC都會pop up話要強制更新先可以畀下載書
e-readers係咁啲處理器唔會好似手機咁快
你可以去誠品玩下Kobo
一樣係咁慢
可以呀
去amazon個網
喺manage your content and device嗰度可以download番azw檔再轉檔
select text都成日做唔到
有時係會咁
如果用唔慣
可能賣咗佢轉番iPad會適合你多啲
個fd借左部舊既Kindle比我體驗下個感覺

本身我係想睇中文書多,但自己番工就要用英文既technical books
請問用Kindle 既書,轉去kobo 度睇易d
定用Kobo既書,轉去Kindle度睇易d
定兩者用calibre都係差唔多
到底有冇機會再出usb-c oasis
宜家用緊libra2 但個手感真係差好遠
Oasis個無縫mon, 薄機身
金屬背涼浸浸又好揸手
e reader只有一個優點就係e ink
其他都是缺點
Paperwhite 5th gen 同 11th gen 其實係咪同一樣嘢?
兩者差唔多一票
paperwhite 11th gen街價最平都要$960
如果你等到,等年尾BLACK FRIDAY或者到時出嘅新機再買囉
請問係咪冇辦法買到只限台灣購買嘅書
我用hk ip reg左readmoo ac

如果用VPN set 台灣開個新ac 買得嗎
HyRead 6"新機好似都ok
行AN11開放系統,可以加SD卡,兩邊都有實體鍵
唔好係仲用緊Carta1000
睇 epub 呢類格式+純文字,6吋係最好
睇 PDF 就 10吋或以上
11代變咗 6.8吋
thx c hing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞