[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
Kindle voyage其實我覺得係幾好既product
可惜定位尷尬停左產
啱啱入手日版Oasis 10th Generation 32GB, 金屬body幾好feel
個mon好清
細部得嚟又有翻頁鍵
有高級嘅感覺
靚過kobo用膠殼
不過咁薄身 唔敢裸機用
已入官方皮套
其實係咪隨機所有人都派?
咁真係唔知
Kindle highlight 左嘅content 你地會點樣整理/export?
想不定期拎返出嚟睇
係咪都係要俾錢subscribe d app?
可以用其他app睇小說係唔係得Boox leaf2 呢部揀?
bookwalker唔比down落黎 一定要用app 睇 好鬼煩
諗緊好唔好買多部開放式
依家用緊mooink 淨係可以用番readmoo 買書睇
之前會定期入落電腦(txt)
再用excel寫條formula抽啲字出黎(只留位置同文字)
有心機會再自己整理成筆記

不過而家懶
Boox開放式唔使煩
裝晒咁多個書城裝埋圖書館乜都有得睇
我都諗緊,而家一個file 過有d難睇
月尾去台灣旅行,係咪應該係台灣買kobo 抵啲呢
文石全部都係行android
唔好意思 新手問題
之前啱啱買左kobo Libra 2,見各位呢度講好讀可以免費睇書,但見到入去之後有幾個格式,請問我應該download 邊個,同埋點樣入落kobo 度
唔該
雖然無用過好讀,但以kobo嚟講,down epub檔,然後用電腦直接拉入去部機就得
鍾意嘅可以轉埋做kepub,聽講會load得快啲同順啲,對比就咁普通epub檔
想問kindle 係咪都一樣?
定係會煩啲?
無用過kindle,答唔到
啱啱睇左一下,網上都係咁講,今晚返去試下
唔該曬
一樣呀
想問下博客來既書係咪無得放落KINDLE睇 ? 剛剛買完發現自己柒左 太心急
remarkable除咗貴之外就冇缺點
kindle反應好慢,有時做select text,查字典,甚至翻頁,勁lag,好影響體驗。
有冇快嘅e-ink reader推介?
無得export 所以買書睇左google play 先,雖然博客來也有新書好多
應該得google同kobo可以買完放Kindle
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞