[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
我本來分兩部,細機睇 epub/mobi 嗰啲,大機睇 PDF
不過唔想分兩部咁煩最終用一部 7.8 吋算,睇 PDF 就將就吓
好舊嘅型號喎!最好唔好買呢款啦
你用嚟睇咩多?mobiscribe 主打係 jot note,睇書功能唔係好強大
想用閱讀器睇hyread, 又唔想個mon 太細(希望7吋以上)
有冇邊隻性價比高既推介(不介意二手)

利伸,窮撚
2023彩機終於可以量產
有冇Remarkable 2同好?
睇緊有咩plug-in值得裝同埋諗緊裝唔裝ko reader
Boox 二手都起碼買行緊 Android 9/10 以上嗰啲型號
睇書多,個sales話佢比boox 性價比高,叫我考慮一下。
見mooink準備出部彩機
但成10000蚊台幣
Kobo台灣全站75折
而家有冇邊部 有實體鍵 又支援藍牙翻頁器
睇書多就唔好買呢部
差唔多啦 都係二千幾三千蚊港紙 彩色係呢啲價
Boox leaf2
彩色都係等人測試下先再算
正常應該電腦駁USB線 拉epub入去機到就得
Google drive未試過
我就咁Google
官網淨講Google Drive可以拉落去個App到睇
諗緊訂唔訂Readmoo暢讀, 用開KINDLE, 但又想睇多D唔同中文書, 又冇咁多錢係咁課金....
E ink gallery 3新聞話boox readmoo會引入
Amazon kobo就未決定
起碼23年電子書產品有返d生氣

ff緊oasis 4有彩色
雖則冇咩可能, amazon習慣慢人一步
leaf2睇a4 pdf狗也不
但睇epub txt同漫畫呢d就完美
hyread香港圖書館同大專圖書館都有唔少書可以煲既
bookwalker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞