[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
早幾個月先買過本,希望唔係封啦
早幾日先買完,唔覺有問題。

Kobo 個 payment system 成日都傻,
試下清晒 d payment 資料由頭入過啦。
我上個月買了Kobo Libra 2,開心使用中。 睇書嘅速度快咗好多。
本身我主要係睇中文書同英文書多,所以香港store 都幾啱我。
但有時都想睇吓日文小説,先發現香港store 基本上係無日文書而我見日本store 係有....

如果我係Libra 2 轉日本store account,買咗嘅書,轉翻做香港Account後,仲會唔會睇到呢本書㗎?而本身睇其他書嘅進度有無影響㗎?
岩岩買左remarkable 2
早前經巴打講解 了解左remarkable 真係好多弱點 同價錢無背光無黃藍 咩都無 read 大型pdf 第一次要load 幾分鐘 偽open source 封閉系統
唯一叫在有得load user hack 改善少少

但玩過同事部boox tab ultra 真心覺得寫得唔爽
比起iPad pro + paperlike 都覺得輸少少

最後都係把心一橫買remarkable
係就係好多缺點 無背光個類 但當提醒自己唔好再太黑環境睇paper 搞到散光

收貨後 如果後悔都仲有得退
日本store唔共通其他區,其他地區可以任換,台區每日有本99台嘅特價,英語區會不定時有好多0.99-2.99嘅promotion,可以睇下
你係問緊轉 account 下載咗啲書仲會唔會係度?

係唔會的,你一換就會清哂啲書
99台真係好吸引。剛都試轉台灣ac,成功了。唔該晒你!
係啊。我怕一轉ac會清晒啲書
唔介意無閱讀時數嗰啲data,可以考慮喺日本kobo買完down書檔,入落libra度睇,咁就唔使轉ac
剛試咗你嘅方法!!!成功了!!多謝你
$99 台係會買上癮,我完全睇唔切啲書
係豐澤買咗2022 All new Kindle,要咗美版,但set up 好之後Kindle Library 個介面全部都係日文。

Check 過幾次Language係揀English (US),轉左account都係唔得。

會唔會係俾咗日版我?
如果有本電子書40MB
但reader最多開20MB

有冇得自己拆本書為2咁入落reader
買書同睇書從來都係兩樣嘢嚟
巴打乜咁啱
我都睇緊無職
99蚊果啲書好多都唔啱睇
一星期點都有1-2本
我睇教科書都係咁
有陣時仲會同自己講,如果買細啲嘅,我係咪會帶出街睇多啲
或者買部大啲嘅屋企,睇再舒服啲
咁係咪都會睇多啲
如果只係用嚟睇文字最平嘅版本都可以
不過一定要有背燈,如果唔係夜晚睇唔到書
咁鬼麻煩
iPad算啦
真,好睇/熱賣唔會99俾你
有時見到本書個名幾吸引
一Google 就見到佢係其他bookstore 被rate 1星
係囉,買咩kindle,用手機睇咪算
話說八卦問吓大家
大家平時用eink喺現實生活多唔多俾人問好唔好用?
有陣時俾人問到有少少煩
然後我借左部舊kindle俾問呢個問題嘅人用,佢已經用左幾年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞