[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
我一早買咗 Oasis 3,但係開始少少毛病,又想買新機…
仲等埋 Oasis 4,不過暫時入咗部 Poke 3 頂下癮﹗
用左幾耐到?有咩毛病?
睇你唔會睇漫畫
如果漫畫就32GB先穩陣
真,可惜佢冇得喺書做筆記
我都等緊 麻麻自己用緊嗰部sage
仲有希望remarkable 下一代出有背光嘅
得amazon買嗰啲可以

其實本身都想試下remarkable 2
但睇慣kindle
想問如果只睇中文書7吋邊部好 可能會睇埋漫畫 我搵過下有kobo mooink boox 全部都好多款唔知點揀
係睇你用咩平台
如果買kobo libra 2 係咪都係amazon 買最抵玩
睇中文書多 都係大路名著嘅話 rakuten 個平台係咪都夠做
同埋搭單問 有時會喺lib genesis 偷啲epub書如果轉落eink 嘅話邊種會方便啲
有冇戈有remarkable?想聽下好唔線用?thanks
呢d問題好難答
Enote 本身就唔係大路野
每個人要求唔同
我覺得好用啲都有另外其他清覺得佢係垃圾
你不如講吓你自己嘅使用場合同埋寫筆記嘅要求?

想抄筆記for一啲進修課程
平時諗一啲idea 起draft
請問有冇ching最近放二手kindle /kobo?
kindle 想搵11th
kobo想搵有筆嗰款
thanks
想請教Kobo用戶係咪用台灣書店買書抵玩啲?
每日都有本NT99 耐唔耐又有折咁
成日做優惠
同埋每一日都有唔同嘅99蚊台幣嘅書可以買
但係咪真係好抵得就嗰敢講
今日走左去文石代理到試leaf 2
好鬼lag 睇漫畫app仲有殘影
其實係咪正常
要諗咁耐, 我上年經過誠品試完Kobo 實機覺得正正常常就直接買左

樓主做事真係好認真
我試都冇試網上買左
我係試之前都完全唔知有Kobo 呢隻牌子, 剩係聽過Kindle
有冇kobo用家係有痴Mon貼? 值得痴嗎?
Ok的
Remarkable take上堂 note 幾好
想問吓有無ching知而家豐澤學生價Kobo Libra 2幾錢,諗緊好唔好麻煩朋友幫我買

平得40
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞