[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
Sage好似平到二千鬆d
如果唔係特別想要大d mon
我會建議Libra2
一來sage連case都幾重手
二來sage qc真係有d問題,好多巴打反映硬件上成日有事
反而libra2就冇咩人投訴

Ps我2部都有 自從部sage個button成日冇反應我就好少用
Ps: download 要用chrome
Libra 2

唔好買 Sage,又大又重電量差,仲好多 bug
係呀
我上面一睇到,嚇到唔敢入手
E家係等amazon prime day
一係入oasis 3/libra 2,一係直上scribe
新手仲諗緊買clara 2 定libra 2好
我唔洗轉 用 safari dl 直接拉入去 不過唔轉vip就煩 因為dl file 比 kindle size大
有分別㗎?我用Opera好似正常
我直接入落Kobo度格式會走位
睇漫畫嗰陣 每次撳下一頁都係空白頁
要再撳一下先得
巴打部Kobo無咁嘅情況?
有冇用Calibre轉k-epub?
我記得我個陣冇依個問題
你dl個陣有得撚格式
揀岩dl完直接入就得
我用safari唔得
佢個網說明要叫人用 chrome
我有試過咁
搞咗一大輪先發現
用kepub嘅話先可以禁一下set到自動放大(對高或闊)
然後空白頁或者漫畫放大問題就解決

我macos太舊calibre 個plugin又update唔到
最後我發現原來epub就咁改個副檔名做kepub
放入kobo就會自動變咗kepub
之後我將所有書同漫畫改晒做kepub
(好似多啲設定同顯示,cover都會自動幫你用第一頁)
原來咁方便
等我仲搞一大輪轉做cbz
感謝巴打!
我番去試下先
想問個戇鳩問題
kobo libra想買MON貼應該邊度買 最大問題係我唔識癡
有冇人kindle paper white 試過黑mon 有燈但冇畫面
要撳實開機制 先有機會有返野睇
Eink 唔使癡 mon 貼啦 影響觀感
好!感謝
我部sage冇wor 好正常
Reset 得咗. Thank you!
咁可能喺file問題
因為我入libra 2同forma都係咁
邊度有得維修
巴打部sage多唔多hang機唔stable既問題

唔想用原裝cover
Amazon搵到個透明case幾正 好fit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞