[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
Boox 買左部poke 比老豆
自己本身買tab x 但退左
部機本身幾正 如果唔係我本身有幾部應該會一部搞掂我大部份嘅需求
而家感覺上冇想像中好 唔覺值加稅950usd
有d功能冇想像中齊
你想要咩功能
買前已經知冇:
鏡頭
Keyboard case

買完先知:
同一份note雙開
Native pdfreader加紙(第三方app可以)

同開到極速冇想像中順,唔係唔好但我有其他enote就唔覺得佢值
可以 我clara 2e, libra2都係用同一個
個library共通
有冇人係用緊7" e-reader 睇 pdf?有冇話真係好難睇
見到頭一頁有人講 7-8" 好難睇 pdf,但係呢個 size 幾啱我心水
我部kindle突然有條淺白線?係咪mon既問題?
想換機,但唔知換咩機…
自己去試下
我用apple id account 幾部機互通
咁可以叫男友由kindle轉會去kobo
感謝
KOBO 直接 dedrm 出 epub,到時點睇都得啦。

對部Pubook Pro有興趣,但要成5000蚊
有手寫筆記、PDF reader,對比市面上其他彩色android ereader,算唔算貴?
直接上 ipad pro算
睇左頭頁
發覺無kindle轉入kobo

之前係Amazon買左d書
最近就買左部kobo Libra 2
想轉番入去睇
有無方法同教學?
第一次聽呢部野,香港買到?定要轉運?
10" android ereader就算黑白平極都4千,5千彩色其實算合理,但冇見過實機就唔肯定
點解我入libra 2入ePub會變成散修修咁樣

要用calibre 轉kepub
Calibre 食唔到個epub係咪即係個document死咗?

但係MacBook 又可以直接開到
Pubook 台灣嘢, 但好似唔直接運嚟香港, 要轉運
你主力睇 pdf 唔建議買,用 ipad 算吧啦
有部 ipad air,但係好重
你用 e-reader 睇 PDF 好痛苦的,因為反應慢,如果你原圖係A4 SIZE咁你放入一個7~8吋既 mon 係一定要放大縮小,但佢處理呢啲動作係好慢同唔順的...
有啲幾百頁大學參考書好易hang機
又黎一見人睇pdf就叫人買ipad
咁用咩kindle,大家用返手機睇啦
你呢個 file 唔似係 epub 喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞