[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
最後都係決定買libra 2
最近買左libra 2想問下大家平時點物色新書?
見佢個網都唔係話好易去比我搵岩我既書
同埋想問下大家睇漫畫係咪比錢買?
readmoo 個網userfriendly 啲
如果我有好幾本pdf ebook
電話睇太細

轉kindle/其他ebook reader
應該點揀
我唔太想用tablet
Readmoo 啲書齊好多
個code其實就係NEWSTUDENT
用返個acc買會自動apply
啱啱買咗部saga加埋周未master平50都幾低
唔係掛買完kobo先見到呢句野
其實係咪冇人會睇頭post,相同嘅問題每頁都問一次
又唔係嘅 我覺得啲書差唔多 獨家就冇得講啦
不過kobo個網就真心麻麻
分類差 最多都係睇佢暢銷榜
Dropbox 免費有2GB 睇文字書夠用
但睇圖/comic可能擺少少就唔夠 要買佢啲plan
佢個網係好用d
只不過買書睇既話限左只可以用自家產品
最佳玩法都係去readmoo 揀書再係返kobo 買
我睇左pdf果段
但我果本係official ebook來

我想用本ebook reader當佢本書咁睇遮
買貴d既款得唔得
你個official係咩平台, 咪買果個平台嘅ereader
普通PDF file就基本上所有ereader都食到
最好買10"以上機種, 但之前有人用kindle睇A4 size PDF都覺得冇問題, 睇你係咪天賦異稟
另外可以考慮多樣嘢就係睇pdf jot note嘅就嗰部機export易唔易/有冇link with某啲平台
感謝巴打
即係最好係用番果個平台出既ereader?
呢個都係一個考慮

感謝感謝

通常去到10吋,係咪上哂2/3千
我唔知你用咩平台,亦唔知咩平台出pdf,但你唔用返果個平台嘅ereader,就要拉出黎睇,或者用android機

budget3千根下只有ipad
用Onyx得唔得
如果睇pdf
你肯定自己睇左頭post?
有冇人知邊款連落電腦嘅e-reader MON 好?
等緊remakable 3 應該差唔多出
kobo libra 2保護殼日本樂天賣緊二百幾
但係啲舖一係唔收海外信用卡,一係唔送集運倉
原廠唔買好過買,易爛到爆
咁大鑊
仲諗住帶套出街唔驚責爆mon
結果個套仲易爛
建議你另外搵套套機好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞