[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
間中會有 300 台幣以下 50% off 呢類 code 收到,你 check 吓 email,有時會去咗 promotion 分類
留意 10 吋真係重,最輕係 Sony Fujitsu Remarkable 但呢3款都係冇 backlight,有 backlight 無論係 Boox 或 Elispa 都好重,除非擺喺個架或摺疊套嚟睇,否則手持一陣就手軟
行 android 嘅 reader 個 usb 係咪 OTG 㗎?
如果你問文石,新機全部都係
請問kindle上amazon買同埋出去鋪頭買係咪無分別?
我見amazon買kindle好似送唔到香港
集運倉
剛剛對比Kobo Elipsa 2E同kindle scribe
發覺E家果兩個10吋真係唔太岩
無手位同幾重
Elipsa 係輕D但似乎佢睇kindle比kindle睇kobo麻煩

而且,kindle又唔出新既osais/8吋
買咗Boox poke4 lite快樂使用中
新手入坑
準備買 Kindle Paperwhite 11 比個女, 佢睇英文書多。
買書係咪只可經Amazon kindle store 買, 仲有冇其他途徑.
kindle unlimited 有冇用, 香港join 唔join 得?
謝謝
唔買 5?
想問有無人用過Kobo libra h20?
個翻頁鍵係咪唔好撳
諗住入手玩吓 但聽過人話翻頁鍵好難撳
請問
Kindle reader prime date減得多唔多
夠用啦,淨係睇純文字
用左半年pw11
英文書係Amazon買
另外會係kobo買書解drm再用send to Kindle係返pw11睇
對比kobo ereader 唯一唔好係無得睇圖書館hyread
好難撳又唔係,不過比較硬,手感一般
咁都係比多幾舊水買forma好啲
感謝ching回覆
Forma 個 power button 出晒名難撳,諗清楚先喎
似KOBO個8吋系列都係麻麻地喎咁
我暫時見paperwhite 係三月個閱讀日賣99.9鎂
我等差唔多就集運來香港
聽落Kobo啲QC好似有啲差咁
不過power button就算啦
我用開Oasis
用慣咗page-turn button番唔到轉頭
聽聞Sage都好似問題多多
我本身就係用開Oasis
又嫌10吋太誇張先想試吓8吋mon
我上過libra 2既實體button
真係正過係mon度推

但Kindle oasis好耐唔出新機
唔係呢部無論係7吋定8吋都係首選
8吋其實真係好FIT既SIZE
KOBO本身識出8吋有實體鍵真係識玩

可惜自己搞唔掂
點解kindle唔出oasis 8吋版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞