(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區166 新手問野請睇#1

1001 回覆
11 Like 7 Dislike
成日好多呢類on9覺得大大舊就一定無速度 唔夠人跑,死肌肉 搬野唔夠人勁,打交唔夠人勁
佢地係唔撚知有專項呢樣野
咁健美專項既人 要同專項跑步既人鬥跑,同搬屋佬既野鬥搬家俬,同打開拳既打交 輸好正常啊
但佢呢d30磅廢柴就唔好ff自己speed同power贏到人啦屌
一般情況,肌肉量高脂肪低既人一定好身體質素過其他人除非真係同有專項既人比

加上就算淨係玩肌肥肌力既人要轉玩其他運動都好易
又咁講 女人本身bw細啲 當50kg計 肯操下其實要bench50kg squat75kg deadlift100kg 其實唔難
唔係咁易
係做到 但未到肯做下就做到既程度
大H一日咁撚多story 佢個ig明顯有pr run啦
覆你9成9唔係佢本人
Bench到自己體重既女好罕有
squat 同 deadlift 係 推bench就難D
識幾個玩powerlifting 既女仔都係推0.9bw
係bench可能要用多少少時間 但squat同deadlift認真操一定得 如果搵到好教練又有運動底 隨時一至兩年真心一定得
佢連拍片都無請crew,覆msg呢啲咁簡單嘅嘢要請個pr做?你9成9無腦
女人bench 1 bw 應該仲稀有過男人bench 2餅

後面嗰2樣反而成日見到
咁係因為好多女仔唔操胸姐
反而女人先應該操胸

天然方法升2個cup
係 如果正常行PPL三樣平均操 其實個ratio都應該真係1:1.5:2咁上
依個一定
係香港揾到bench自己體重既女難啲定係搵個f cup女女難啲?

ench bw
f cup
有日同個大隻佬去行山 上到山腳佢已經喘哂氣
仲話身體質素好
佢又唔係練開行山
見佢ig 都feel到pr 味濃,覆你msg 9成9pr扮本人

咁都覺得係佢本人,就證明你好呃
冇特別練開cardio既話,高矮肥瘦都係咁嘅情況㗎啦關大隻咩事

同埋身體質素係講好多方面,起碼肌肉多佢力量爆發力身體控制基本上一定好過冇接觸重量訓練嘅普通人
我條女日日都百鳩幾個story 應該都係有請pr
有日同個行山撚買米
一袋十公斤都拎唔起仲話身體質素好
哇,多謝師兄覆我啲垃圾msg,不過你應該有請pr run你個連登account啦,好可惜唔係本人覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞