(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區166 新手問野請睇#1

1001 回覆
11 Like 7 Dislike
一要努力,二要努力,三四五都係要努力

講咩都得訓練飲食問題心得資料分享

無乜嘢唔好嘈交,因為嘈交要自貼
唔好貼自己TG出黎,搵食出返去唔會阻你

健身係一條漫長既路,無論增肌定減脂肯堅持就會成功

----------------------------------------------------------
有任何新手問題請睇咗pixel巴既post先

減肥/增磅
https://lih.kg/1071429

BC SHOP藍店
Team muscle pro極藍
消防陳家駿同拍檔Joey都係藍到黑 成日贊成黑警打市民,甚至殺市民,話打得好殺得好,間supplement鋪頭仲私下俾折扣黑狗,打埋科興

Dymatize紅到極致 切勿幫襯

----------------------------------------------------------
健身po名人堂

永遠懷念 Frogching 努力巴 小花生 勤力豬豬 威威司令 世界大戰(傻閪Batman)

爆po唔開賤種名人堂

1. Serrqa #399844 賤種p牌短J五毛狗 x2 post125 post164

2. 上海粗屌 #41366 post128

3. 猛加奶 #418643 賤種p牌狗 post129

4. VIP(勝利壞左) #197714

5. 直路狂-轉彎亡 #368874

6. 侶田 #425501

7. 凡有的還要加給他 #167755
健身台Pokemon吉祥物

我唔會偷人protein飲
Gym post白卡名人堂

時輪金剛:倒d精落佢地d水度

有碼宮薰:操完腳會即刻扯扯地,所以會帶啲即棄飛機杯去gym, 操完就係廁所打,一路諗住出面啲瑜珈臭閪 + 漏屎汁用單車機啲位坐落去磨

As個賓:送有漬有味底褲

我想瞓覺呀:叫雞出野 環吹完同佢大車黎個內循環
個胸肌仔夠唔夠力推60kg
今日淨係做左肩,小腿,前臂上臂,臀大肌
個deadlift 終於進步
就嚟catch up到squat
Leg day完又想嘔 但又好餓 點算好
嘔完出嚟食返 搞掂
女仔 想做重訓減肥但真係唔識
試過跟YouTube 做但應該發錯力
例如做chest press 隻手會好攰 但chest 冇感覺
報咗5 堂pt堂其實夠唔夠?
又或者有冇咩recommendation
平時做cardio 多
用輕d做岩動作感受發力先
跟到好pt學動作都有用既
成日係荃灣go24見到
其實馬高老師ig 片講解動作幾好,但唔知點解好似操唔起咁
小妹留名系統運作中 請勿留言打擾
食素有冇影響?
尋日操完三頭 做窄手bench press 今日個肩好唔舒服 一禁就好痛 係咪做錯動作
仲問

好明顯啦
咁係咪唔應該太窄? 真心新手想知道 唔該師兄
一口氣買晒啲護具 唔想再傷了
有咩買想整條teamjoined belt 等極都未番貨

護肘護膝腰帶
手腕膊頭本身有啲舊患 早排又再傷過膊頭
唔想再傷關節了 預防勝於治療 寧願俾人笑裝備撚
不過好似買大咗
窄手BP只會與肩同闊

落黎亦唔會手肘同身90度食落個膊
即係落個下手肘打出少少?唔該師兄
推到100
咪好似普通BP咁 你平時點做咪點做 純粹握距唔同
好 唔該師兄 感激不盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞