(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區166 新手問野請睇#1

1001 回覆
11 Like 7 Dislike
大髀中間有冇gap同你隻腳粗唔粗其實係冇關係
係你骨架嘅問題
你盆骨闊咪易有gap
盆骨窄咪冇咁易有gap
體型有一部分係天生
你操多啲腳對腳都唔會幼啲
你真係完全接受唔到 好想再幼啲嘅
1. 再減脂,但唔包你再減脂一定減到腳 人邊度肥邊度瘦係天生
2.抽脂 風險自理
骨架真係只能接受
我本身骨架大
減到勁瘦
都做唔到 anson lo 咁樣小白臉 style
唔通走去削骨咩
其實有啲野係天生
你又唔係要全裸出街
你上身瘦咪露多啲上身 著長裙闊褲遮吓下身
邊個睇到你大髀粗唔粗同埋你幾磅

你想個身形好睇啲唔係諗點樣改變啲改唔到嘅野
你已經好輕 但你都覺得大髀粗嘅 咁呢樣基本上你除左做醫美之外係改變唔到
你應該諗下點樣可以令個上身睇落冇咁瘦弱 而唔係執著係對大髀度
喺屋企隔離緊,得對啞鈴唔知點操腳
其實男男女女都好
真係要針對自己有嘅野黎optimise 自己個體形
而唔係單單望住某個人黎追佢個體型
人地天生個骨架都同你唔同 點追
講真 你日日先食得果1200kcal
就算外食果三餐冇點控制都唔會點肥得到啦
你重左果幾磅可能係肌肉都唔出奇
我高你幾cm但重你20磅都冇人話我肥
你160高但得48kg我就唔信你望落可以肥得去邊
諗清楚你追求緊既身型係咪太不設實際先
定係你上身太瘦先令你有錯覺以為自己下身好肥
如果真係基因因素 有啲野係點都改變唔到/要好撚harsh先得
咁不如享受一下健康diet/運動咪算
single leg
Sony SP-800n
跑步都唔甩
如果你想問黎當ref都未必有用架 每個人都唔同
就咁文字講真係冇人比到好針對性既建議你
不過你想知既話: 24-25%(唔低架不過正常range)
本身係肥西大減完先咁 淨翻既脂肪去哂個肚度但唔強求腹肌
一星期操四日 Leg同Upper各兩日 度度都操
唔詳細講咩機啦 youtube都大把參考 間間gym又唔同
其實你應該要了解多啲唔同肌肉可以點練 而唔係死記要做咩機咩機
咁你pt應該岩,增3kg肌肉,3kg脂肪,進度算良好
但有沒inbody 前後對比圖睇下
講經咩 自貼最實際
自己就自己啦代fd問

1年唔夠3kg肌肉 好好啦
有做啦,hip thrust, RDL, bulgarian split squat, kickback, 擘擘機都做晒
加多個高腳leg press啫
d女人成日覺得自己隻腳粗
我都想真係腳粗
very well said
有邊個唔想自己超模咁嘅體形
但體形呢啲嘢真係盡人事聽天命
努力過已經好過majority嘅人了

晨操
物理治療應該係最冶標嘅方法,冇得代替
係外國開始做尖近排返黎先發現香港啲肉好撚貴完全買唔落手,同等份量外國平一到兩倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞